
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat amb aliments procedents de Cooperatives Agràries de Catalunya, un esdeveniment per posar en valor el compromís compartit amb el territori, el món rural i la producció de proximitat.
La Jornada, que ha tingut lloc a l’espai Xef Caprabo del supermercat de la companyia a l'Illa Diagonal de Barcelona, està emmarcada en Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, un projecte que promou la col·laboració entre sectors productius per impulsar i posar en valor els productes essencials de la gastronomia catalana. L’esdeveniment també coincideix amb la celebració del 2025 com a Any Internacional de les Cooperatives, una data clau que destaca el paper d’aquestes empreses sota el lema: Les cooperatives construeixen un món millor.
La Jornada està emmarcada en Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, un projecte que promou la col·laboració entre sectors productius per impulsar i posar en valor els productes essencials de la gastronomia catalana
La sessió ha comptat amb la presència de Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i la directora de Comunicació Corporativa i Relacions Institucionals de Caprabo, Rosa M. Anguita Garrido.
En la seva intervenció, Sarroca ha destacat que “les cooperatives agràries tenim un paper clau en el desenvolupament econòmic i social del món rural, alhora que representem el 37 % de la producció agrària de Catalunya. Jornades com la d’avui amb Caprabo posen en relleu la feina de milers de persones que per garantir aliments de qualitat, de proximitat i amb valor afegit. Aquest 2025, declarat Any Internacional de les Cooperatives, volem reivindicar un model empresarial que construeix comunitat, genera oportunitats i contribueix a un territori més viu i equilibrat".
Per la seva banda, Garrido ha explicat que “a Caprabo treballem per promoure els productes de proximitat i establir aliances sòlides amb el teixit agrari del país. La col·laboració amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens permet reforçar aquest compromís i donar suport a un model cooperatiu que aporta valor al territori, manté viu el món rural i ens connecta amb l’origen dels aliments”.
La jornada ha ofert un showcooking a càrrec del xef Jordi Àvila, expert en cuina de proximitat. El menú degustació s’ha maridat amb vins de les denominacions d’origen Cava, Montsant i Empordà, presentats per la sommelier Clara Antúnez Ferrer, de La Gastronòmica.