Caprabo i Humana recullen 36 tones de roba usada

La reutilització i reciclatge del tèxtil han permès estalviar l'emissió de 116 tones de CO2 a l'atmosfera

Més de 36 tones de roba usada gràcies a Caprabo i Humana | iStock Més de 36 tones de roba usada gràcies a Caprabo i Humana | iStock

Caprabo Humana Fundación Pueblo para Pueblo han recuperat més de 36 tones de roba usada durant el primer semestre del 2021. L'acció conjunta de totes dues entitats ha permès recuperar en total 36.822kg de roba usada, que equival a 165.700 peces que seran reutilitzades o reciclades, allargant, així, el seu cicle de la seva vida útil. A més, la reutilització i reciclatge del tèxtil han permès estalviar l'emissió de 116 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

“Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil per donar-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social”, ha afirmat la responsable de l'Àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, Àgata Soler-Roig, en un comunicat. I és que, segons l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), cada ciutadà llença, de mitjana cada any, 20kg de roba. El percentatge de roba que es recupera representa només el 10,6% del total de residus tèxtils que provenen del consum a les llars, cosa que significa que només es recuperen 2,3kg de roba usada per habitant a l'any.

Els contenidors d'Humana han estat i segueixen estan disponibles a supermercats de Caprabo, així com a la seva seu central per recollir roba, calçat, complements i tèxtil de llar: “És admirable el compromís dels clients de Caprabo amb la cura del medi ambient i la confiança que dipositen en el model de gestió del residu com a eina sostenible. Gràcies a ells ajudem al planeta i compensem les emissions de CO2, alhora que contribuïm a donar-li una segona vida als residus tèxtils”, ha afegit Cristina Madrilley, RSC de Caprabo.

Més informació
Pere Tarrés i Caprabo ofereixen convivències a menors en risc d'exclusió
Caprabo recull donacions per WWF en la defensa de la natura
Avui et destaquem
El més llegit