Carles Aleman deixa la presidència d'ICL Iberia

El màxim responsable serà substituït per Patricio Chacana, un directiu miner de Xile

Carles Aleman deixa la presidència de ICL Iberia | ACN Carles Aleman deixa la presidència de ICL Iberia | ACN

ICL Iberia ha anunciat que el fins ara president Carles Aleman deixarà la companyia durant les pròximes setmanes. En un comunicat, l'empresa que gestiona les mines del Bages anuncia que serà substituït per Patricio Chacana, que va ser director General de la mina Los Bronces a Anglo American de Xile. Segons l'empresa, la decisió s'ha pres de forma "conjunta i consensuada" i permetrà a Aleman emprendre "nous reptes professionals". Aleman va entrar a la companyia l'any 2013, ocupant diverses posicions a la filial espanyola, i el 2017 va ser nomenat conseller delegat i president d'ICL Iberia. 

Segon el comunicat d'aquest dimarts, es destaca que durant el seu mandat, Aleman ha impulsat la companyia envers la mineria sostenible i ha tancat projectes estratègics per la firma com el nou col·lector de salmorres, la finalització de la rampa de Cabanasses, o la nova terminal d’ICL al Port de Barcelona.També ha estat durant la seva etapa quan ICL ha iniciat el pla de restauració del Pla Phoenix amb el tancament del dipòsit Salí d'El Cogulló i l’inici de treballs al dipòsit de la Botjosa, a Sallent. 

ICL ha anunciat el nom del proper director general, el xilè Patricio Chacana com a màxim responsable de la companyia minera. Chacana "aportarà més de 24 anys d’experiència en la gestió de mines i el liderat de transformacions en les operacions mineres", han detallat en un comunicat. Al llarg de la seva carrera professional, Chacana ha ocupat diverses posicions en empreses globals. El seu últim càrrec va ser director general de la mina Los Bronces a Anglo American, Xile.

Més informació
ICL Iberia demana celeritat per aprovar el pla d'activitat minera al Bages
Avui et destaquem
El més llegit