Carrefour i Clisa inauguren una planta logística de fred

La nova obertura referma l'aposta de la multinacional francesa per la distribució des del Port de Barcelona

Les autoritats a la nova plataforma logística de Carrefour al Port de Barcelona | Cedida Les autoritats a la nova plataforma logística de Carrefour al Port de Barcelona | Cedida

Carrefour i Cilsa (societat gestora de la Zona d'Activitats Logístiques de Port de Barcelona) han inaugurat oficialment aquest dilluns una plataforma logística de fred de 18.200 metres quadrats instal·lada a la mateixa ZAL. Cilsa ha invertit 12 milions d'euros en la construcció de la nau, que Carrefour utilitzarà per emmagatzemar i distribuir productes congelats i refrigerats a la seva xarxa de supermercats. Durant la inauguració, el director general de Carrefour a Espanya, Pascal Clouzard, ha declarat que aquesta plataforma de fred és un pas més en el "compromís" de l'empresa amb Catalunya, on hi treballa des de fa 44 anys, i ha recordat que la multinacional francesa ocupa 6.500 treballadors a l'economia catalana.

Clouzard ha posat la nova nau industrial com un exemple de "tecnologia i innovació" que aportarà valor a la cadena de subministrament de Carrefour. El director general de la multinacional francesa ha aprofitat la inauguració per demanar a les autoritats públiques catalanes més llibertat d'obertura horària per als comerços, un factor que "dinamitzaria el sector comercial, el turisme i l'ocupació".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat Carrefour per la inauguració i ha considerat que és una "bona notícia" per a l'economia catalana, ja que contribuirà a "fixar les inversions de futur" de l'empresa a Catalunya. Puigdemont ha agraït també que aquesta inauguració és fruit de la "feina prèvia" de Cilsa i del model de col·laboració públic-privat que impera al país. El president ha apuntat que Carrefour "pot comptar" amb la col·laboració de la Generalitat en les seves inversions a Catalunya.

La gestora de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Barcelona ha invertit 12 milions d'euros en la nau industrial

El president de Cilsa i del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha assenyalat que actualment la competència "no és tant entre Ports, sinó entre cadenes logístiques" i ha avançat que "aquesta és la primera de moltes inauguracions" que es preveuen a la ZAL. El president de Ports de l'Estat, José Llorca, ha afegit que la logística és una activitat "prioritària" per als ports espanyols i que actualment s'estan recollint els fruits de decisions preses fa anys, com va ser el cas del Projecte Delta, que va desviar el riu Llobregat per alliberar espai per al Port de Barcelona.

Carrefour ja compta des de 2009 amb una nau de 45.000 metres quadrats a la ZAL especialitzada en el segment d'alimentació seca i aquesta nova obertura referma l'aposta de la multinacional per la distribució des del Port de Barcelona. La nova plataforma logística de fred permetrà "una ràpida distribució" els establiments de la cadena, segons els seus responsables, i "disposa de la tecnologia més avançada pel que fa a l'emmagatzematge" de productes en fred.

Més informació
El pla Juncker finança amb 75 MEUR el port de Barcelona
Cilsa construirà per Carrefour una nau al Port de Barcelona
Saba constata la recuperació al negoci d'aparcaments
Avui et destaquem
El més llegit