El 62% dels catalans considera que l'FP prepara millor els estudiants

Creix l'interès pels programes de formació professional entre els catalans: més de la meitat recomanaria a amics o familiars estudiar una FP

El 43% considera que tenen més oportunitats professionals que no pas els universitaris | iStock El 43% considera que tenen més oportunitats professionals que no pas els universitaris | iStock

El 62% dels catalans creu que cursar un programa de formació professional prepara millor els estudiants per al món laboral, davant les titulacions universitàries, i el 46% n'estudiaria una perquè pensa que faciliten accedir més ràpidament al mercat. Així ho confirmen les dades de l'estudi Tendències en Formació i Desenvolupament Professional, realitzat per IPSOS per a Amazon.

El 43% dels estudiants considera que tenen més oportunitats professionals que no pas els universitaris

L'informe revela que més de la meitat dels catalans, en concret, el 53%, recomanaria a un amic o familiar estudiar una FP i que el 43% considera que els titulats en aquest model de formació tenen més oportunitats professionals que els universitaris. També posa en valor la Formació Professional Dual, una modalitat d'FP en què els estudiants reben formació teòrica en un centre educatiu i, posteriorment, posen en pràctica allò que s'ha après treballant en una empresa. Aquest sistema, que compta amb una llarga tradició a molts països europeus, es troba en auge a l'Estat.

Més info: Art, gaming i 'tattoos': el Saló de l'Ensenyament innova en una edició protagonitzada per la FP

En clau catalana, s'observa com esdeveniments com ara el Saló de l'Ensenyament també aposta per aquest tipus de formació. De fet, l'FP ha crescut un 10% en l'edició d'enguany respecte de l'edició del 2023, en un context en què, entre els 1,6 milions d’alumnes matriculats en el curs actual, només ha incrementat alumnes aquesta -8.300, concretament-, a diferència de les etapes inicials com ho són infantil, primària, ESO i Batxillerat.

Més informació
Aprenentatge i FP, motor d’equilibri i desenvolupament
L'aposta del Govern: més places d'FP i fomentar oficis com electricistes o soldadors
Els titulats en FP copsaran el 50% de les ofertes laborals a partir del 2025
Avui et destaquem
El més llegit