L'AEPIC aprofita els fons Next Generation per activar la comunitat energètica empresarial

La recepció de 616.901 euros permetrà desplegar l’autoconsum col·lectiu entre empreses del polígon industrial de Les Comes

L'Aepic es va constituir l’any 2017 a iniciativa d'un grup d'empresaris de les Comes | Cedida L'Aepic es va constituir l’any 2017 a iniciativa d'un grup d'empresaris de les Comes | Cedida

L’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes d’Igualada ha rebut una subvenció de 616.901 euros provinent dels fons Next Generation. L’entitat aprofitarà aquests recursos per activar la primera comunitat energètica empresarial de l’espai empresarial. La iniciativa neix d’un grup d’empreses associades a l’AEPIC, preocupades pel context actual d’emergència climàtica i per a l’assoliment del model transició energètica. A escala jurídic, la comunitat energètica s’ha format com una cooperativa de serveis, formada per 10 empreses: Calvet de Maians, Centre de Gestió Mediambiental, Comercial Godó, Productos Labin, Leather Química, Tallers Trevi, Meritem, Planxisteria Pla, Eminfor i Quimianoia.

Segons l’associació, el projecte no només permetrà l’estalvi econòmic i l’impuls d’un model sostenible mediambientalment, sinó que també permetrà la reducció del consum elèctric de la xarxa dels membres de la comunitat energètica, i en conseqüència, les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i així contribuir a la descarbonització; l’impuls de la participació empresarial en temes de transició energètica i la col·laboració entre diferents actors de la societat (ciutadans, empreses i entitats locals).

A més, també es treballarà amb entitats locals per a la inclusió de famílies i persones en situació de vulnerabilitat. “Volem ser un polígon referent quant a sostenibilitat i transició energètica”, afirma Joan Mateu, president de l’AEPIC. A principis d’any, la Generalitat va crear una línia d’ajuts. L'objectiu de l’administració catalana és facilitar la participació de la ciutadania en la generació i gestió d'energia renovable, a la vegada que estimular l'activitat econòmica en l'àmbit cooperatiu. Cada projecte presentat opta a un ajut de fins a 80.000 euros.

Més informació
Igualada Mentoring prepara la 4a edició per enfortir el teixit empresarial de la ciutat
El VII Fòrum Empresarial de l’Anoia reivindica la indústria com un dels principals motors
El grup Llobet compra Supermercats Sebastián, d’Igualada
Avui et destaquem
El més llegit