Catalunya i la captació de finançament per a pimes a través de dos projectes europeus

Les iniciatives disposen d'un pressupost conjunt de 12,6 milions d'euros, subvencionat per la Comissió Europea

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos | Cedida El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos | Cedida

Catalunya, a través d'ACCIÓ (l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa), participa en dos projectes europeus dels sectors de l'esport i agroalimentari amb un pressupost conjunt de 12,6 milions d'euros. Es tracta, per una banda, d'INSHAPE, que pretén crear un hub per facilitar l'accés al finançament d'iniciatives en l'àmbit de l’esport i, per l'altra, de CESAM, que se centra a afavorir l'economia circular i la innovació en les cadenes de valor agroalimentàries.

Ambdues iniciatives s'enfoquen a captar finançament per a pimes, estan subvencionades per l'Instrument d'Inversions en Innovació Interregional (I3) de la Comissió Europea i tenen una durada aproximada de tres anys.

El pressupost total d''INSHAPE' és de gairebé 9,6 milions d'euros i pretén arribar a més de 100 pimes

Hub europeu en l’àmbit de l’esport

L'INSHAPE: European cross regional innovation for Sports & Active Healthy Lifestyle se centra en l'objectiu de crear un hub europeu d'innovació i d'accelerar les inversions en pimes d'alt potencial en l'àmbit de l'esport, la vitalitat i la tecnologia. D'aquesta manera, INSHAPE pretén construir noves cadenes de valor interregionals i afavorir la digitalització de serveis i productes.

Tot això, es durà a terme oferint suport a les empreses del sector de l'esport, mitjançant el finançament i proporcionant serveis, per facilitar el seu accés al mercat en les fases de comercialització i expansió. El pressupost total del projecte és de gairebé 9,6 milions d'euros i pretén arribar a més de 100 pimes. A banda d'ACCIÓ, també participen en la iniciativa 21 socis de diferents regions europees, entre els quals hi ha el clúster català de la indústria de l'esport (INDESCAT) i l'empresa Onalabs Inno-Hub

Més info: Acció invertirà 200 MEUR en ajuts a les empreses

Economia circular i innovació al sector agroalimentari

L'altre projecte és el CESAM: Circular Economy and Sustainable solutions for Agri-food in the Mediterranean, que té com a intenció principal contribuir a un model d'economia circular i sostenible, així com als objectius de l'Agenda 2030. Les seves actuacions s'orientaran a potenciar les cadenes de valor agroalimentàries innovadores, per facilitar la introducció de nous desenvolupaments tecnològics que millorin la gestió dels recursos del sector.

Els territoris que formen part d'aquesta iniciativa són Catalunya, les Illes Balears i Occitània (França)

En aquest sentit, a través de l'Eurorégion Pyrénées-Méditerranée, coordinadora del projecte, es donarà suport, mitjançant la inversió en pimes, a la innovació interregional i a les solucions i tecnologies sostenibles del sector. Els territoris que formen part d'aquesta iniciativa són Catalunya, les Illes Balears i Occitània (França).

Més informació
ACCIÓ incrementa un 7,5% l'acompanyament a les empreses
ACCIÓ participa en dos projectes europeus relacionats amb la sostenibilitat
Què necessita l'ecosistema empresarial català per innovar encara més?
Avui et destaquem
El més llegit