Cellnex instal·larà un sistema DAS al nou metro de París

La multinacional de telecomunicacions desplegarà la cobertura mòbil a les línies 16 i 17 del Gran París Exprés, actualment encara en construcció

El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez | Europa Press El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez | Europa Press

La Societé du Grand Paris ha adjudicat a Cellnex France el contracte per desplegar la cobertura de la xarxa mòbil a les noves línies 16 i 17 del metro de la capital francesa. La multinacional catalana instal·larà als trams, actualment en construcció, un sistema DAS (Dystributed Antenna System) per oferir una "connectivitat contiíua i òptima de veu i dades" dins les línies del transport soterrani amb independència de l'operadora de cada usuari.

El contracte, que tindrà una duració de 17,5 anys, conclou el procés de selecció que es va encetar l'any 2019. Cellnex compta ja amb experiència en la instal·lació de xarxes mòbils en xarxes de transport urbanes – com els metros de la Gran Bretanya (Network Rail) o els Països Baixos (ProRail). La connexió estaria operativa, segons ha informat la companyia, l'any 2024, quan se celebraran els Jocs Olímpics a París.

Segons el director comercial de Cellnex France, Loïc Besnard, l'empresa destaca "l'oportunitat, mitjançant les línies 16 i 17 del Gran París Exprés, d'aplicar un cop més tota l'experiència de Cellnex a la implantació d'infraestructures de connectivitat". Besnard destaca a més «l'esperit de servei públic del Gran Paris Exprés», que descriu com una de les "prioritats" tant de Cellnex com dels seus partners corporatius a l'hora de bastir el projecte.

Per la seva banda, el Managing Director de l'empresa, Vincent Cuvillier, considiera el nou contracte "una fita per la història de Cellnex a França". El directiu valora el "sòlid i permanent compromís" de la multinacional amb els seus projectes al país, que considera "un mercat clau en l'estratègia de desenvolupament de Cellnex, en què ha invertit o compromès inversions per més de 10.000 milions d'euros des de 2016".

Més informació
FTSE Russell ratifica els avenços ESG de Cellnex
Cellnex augmenta un 47% els ingressos però encara té pèrdues
La Fundació Cellnex accelerarà startup amb impacte social
Avui et destaquem
El més llegit