Ciment Molins assumeix el control de la històrica empresa Escofet

Escofet 1886 té gairebé 135 anys d'història i ha treballat amb arquitectes com Gaudí o Domènech i Montaner

La seu d'Escofet a Martorell | Escofet / Ciments Molins La seu d'Escofet a Martorell | Escofet / Ciments Molins

La multinacional Ciment Molins, cimentera amb seu a Sant Vicenç dels Horts, ha assumit el control de la històrica firma catalana de formigó arquitectònic i espais urbans Escofet 1886. La companyia, que ja comptava amb el 37% de les accions de l'Escofet, en controlarà ara el 76%.

Escofet 1886, amb seu a Martorell, té gairebé 135 anys d'història, compta amb una plantilla de 88 treballadors i va facturar 14 milions d'euros el 2019. Ciments Molins considera que amb aquesta aposta podrà "accelerar el creixement del negoci i aprofitar un gran potencial de sinergies".

Més info: Escofet, 130 anys al terra de Barcelona

Segons ha indicat la multinacional, aquest 2021 invertirà 70 milions d'euros, 20 dels quals a Espanya.

L'empresa que ha treballat amb Gaudí

"Estic molt content amb les oportunitats que presenta la nostra aposta per Escofet, una empresa amb un gran prestigi gràcies al disseny i la qualitat dels seus productes i amb una marca que és un referent en el sector", assegura el CEO de Ciments Molins, Julio Rodríguez, en un comunicat.

Escofet 1886 és la responsable de projectes icònics de Barcelona com el panot de la flor i el panot Gaudí dels carrers de la capital catalana. La marca ha col·laborat durant la seva llarga trajectòria amb arquitectes com Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel o David Chipperfield i ha firmat projectes en més de 40 països arreu del món.

A banda de la presa de control d'Escofet, Ciments Molins també invertirà aquest any en la compra de la terminal portuària de la cimentera turca Çimsa a Alacant.

Avui et destaquem
El més llegit