El Cirque du Soleil fa fallida

L'empresa, amb un deute de 900 milions de dòlars, acomiada els seus 3.480 treballadors i presenta un pla de reestructuració

Un espectacle del Cirque du Soleil a Andorra | Europa Press Un espectacle del Cirque du Soleil a Andorra | Europa Press

El coronavirus ha estat l'empenta definitiva per al Cirque du Soleil. L'empresa d'espectacles més coneguda del món, que ja estava en una situació complicada abans de l'esclat de la pandèmia, s'ha declarat en fallida. Acumula un deute de 900 milions de dòlars, ha anunciat que acomiada tota la seva plantilla, d'uns 3.480 treballadors, i ha presentat un pla de reestructuració del capital.

El Govern del Quebec aportarà 200 milions de dòlars una vegada s'hagi reestructurat el negoci, mentre que la resta d'inversors -TPG Capital dels EUA, la xinesa Fosun Capital Group i el fons canadenc Caisse de Dépôt et placement du Québec- injectaran 100 milions més. Aquests últims, que van comprar la companyia l'any 2015 per 1.500 milions de dòlars, han presentat el pla de reestructuració al Tribunal Superior del Quebec i esperen resposta de les autoritats. 

Més info: El Cirque du Soleil escull Girona pels seus càstings a Europa

A més, els propietaris han assegurat que crearan dos fons de 20 milions de dòlars per compensar els professionals que acomiadarà, així com als contractistes. Tot i així, el president i conseller delegat del circ, Daniel Lamarre, assegura que la intenció és "tornar a contractar una substancial majoria dels empleats acomiadats quan ho permetin les condicions econòmiques, una vegada que es cancel·lin tots els tancaments obligatoris i es puguin reiniciar les operacions".   

Ara, s'obre un període de 45 dies per a què es puguin presentar altres ofertes per la companyia. Després, serà el Tribunal Superior del Quebec qui decidirà quina és l'oferta guanyadora. 

Més informació
El Cirque du Soleil contractarà 250 treballadors al Baix Llobregat
Bellvitge arrabassa a Barcelona el Cirque du Soleil
El Cirque de Soleil s'acomiada de Port Aventura amb 110.000 espectadors
Avui et destaquem
El més llegit