La CNMC multa Telefónica

6 milions d'euros de sanció per cometre una infracció "molt greu" segons l'organisme

La seu de Telefónica a Madrid | EP La seu de Telefónica a Madrid | EP

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat Telefónica amb 6 milions d'euros per imposar condicions de permanència en les tarifes de Movistar Fusión. Segons detalla l'ens, una de les ofertes de l'empresa de telecomunicacions incloïa l'arrendament d'un telèfon intel·ligent amb l'obligació de permanència.

La CNMC considera que aquesta condició va representar una infracció "molt greu" perquè suposava incomplir "part de les obligacions" que es van establir en l'absorció de la filial de televisió de pagament DTS, la matriu de Movistar+, i també apunta que Telefónica no podia aplicar als seus clients del servei de televisió condicions o pràctiques "que tendissin a entorpir la seva mobilitat".

L'organisme indica que les infraccions s'haurien produït entre l'abril i l'agost del 2021. Telefónica té un termini de dos mesos per interposar un recurs contenciós administratiu a l'Audiència Nacional si vol recórrer la sanció. Aquesta no és la primera sanció que la CNMC imposa a Telefónica per incompliments després de l'absorció de DTS. El setembre del 2022, l'òrgan també va detectar incompliments en les obligacions d'informació.

Més informació
La CNMC multa Enérgya-VM per contractes de llum i gas enganyosos
Les patronals catalanes demanen que la CNMC fixi la tarifa elèctrica
La CNMV traslladarà la seu de Barcelona al 22@ per aprofitar l'edifici de la CNMC
Avui et destaquem
El més llegit