CA | ES

Codorníu reforça l'aposta pel raïm ecològic

L'empresa signa un acord amb 170 viticultors per comprar el raïm de 1.400 hectàrees a un preu de 440 euros la tona

Codorníu produirà cava amb raïm ecològic | iStock Codorníu produirà cava amb raïm ecològic | iStock

Codorníu reforça la seva aposta per la producció ecològica. L'empresa de caves de Sant Sadurní d'Anoia ha signat un acord amb 170 viticultors per comprar-los la producció de 1.400 hectàrees de raïm ecològic durant els propers cinc anys. El preu serà de 440 euros la tona de fruita.  

"Volem consolidar la nostra aliança i demostrar al viticultor que forma part de la casa, i durant els propers cinc anys podran portar raïm a Codorníu amb tota seguretat", ha explicat el director general, Ramón Raventós. El celler assegura que és un mesura "inèdita" al sector i que, d'aquesta manera "reafirmen el seu compromís amb la viticultura" i la seva aposta pel cava ecològic.  

L'estratègia de Codorníu se centra així a donar resposta a les demandes del mercat. Les vendes de cava ecològic es van disparar un 76% el 2018, mentre que les de cava ecològic gran reserva ho van fer un 242,4%, unes xifres que la companyia no vol desaprofitar.    

Més info: La guerra de preus del cava arriba al raïm

Fa un any i mig, el grup inversor dels Estats Units Carlyle va comprar un 60% de les accions de Codorníu, trencant amb el control històric de la família Raventós. El preu final que va pagar Carlyle va ser de 390 milions d'euros, ja que es va quedar també amb el deute contret del grup. 

Més info: Codorníu queda en mans americanes

Els directius del celler s'han reunit amb els productors de raïm ecològic coincidint amb el final de la verema per tancar l'acord que els vincula els propers cinc anys. Codorníu compta amb unes 3.000 hectàrees en propietat, a més de cellers a l'Estat espanyol, Argentina i els Estats Units. 

Més informació
Emmanuel Pouey, nou director mundial de màrqueting de Codorníu
Vaga a Codorniu contra l'ERO que afectarà 79 persones
Preacord a Codorníu per reduir l’ERO en 70 acomiadaments
Avui et destaquem
El més llegit