Condemnada una subcontractada de Facebook a Barcelona per discriminar segons la llengua

L’empresa pagava fins a 9.000 euros anuals més als moderadors de francès, holandès o hebreu que als de català o castellà

La Torre Glòries de Barcelona | iStock La Torre Glòries de Barcelona | iStock

El jutjat social número 31 de Barcelona ha condemnat l'empresa que modera continguts per a Facebook i Instagram a Barcelona, Telus/CCC Barcelona Digital Services, per pagar salaris diferents segons la llengua. Segons la sentència avançada per La Vanguardia, els treballadors al grup A, que moderaven contingut en francès, hebreu, noruec, suec, finlandès i holandès, guanyaven fins a 9.088 euros més a l'any que els del grup B, que moderaven en castellà, català, italià i portuguès. La sentència condemna Telus a pagar 10.001 euros més interessos a cadascun dels 19 treballadors que van denunciar la discriminació per danys morals, i deixa la porta oberta a una reclamació dels salaris no pagats.

Els treballadors feien la mateixa feina i treballaven al mateix lloc, la Torre Glòries, però cobraven diferents salaris segons la llengua dels continguts que moderaven. Els treballadors demandants buscaven indemnitzacions que oscil·laven entre 4.400 i 35.950 euros per lucre cessant, les quantitats que van deixar de percebre a causa de la discriminació lingüística.

Més info: Alerta a la filial de Meta a Barcelona: un 20% d'absentisme per traumes dels treballadors

Telus va argumentar que resultava difícil trobar personal per a certs idiomes, però la sentència al·lega que hi ha suficients parlants de totes les llengües que es moderen a Catalunya o països de l’entorn.

Els treballadors feien la mateixa feina i treballaven al mateix lloc, la Torre Glòries, però cobraven diferents salaris segons la llengua dels continguts que moderaven

Per tot això, el magistrat estima parcialment la demanda dels treballadors i declara la vulneració del dret a la igualtat de tracte. Així, condemna l’empresa a “abordar les decisions i pràctiques empresarials necessàries per procedir immediatament al cessament de la política discriminatòria en el marc de la seva política empresarial”.

Més informació
Admesa la primera querella a Europa contra una subcontractada de Meta
Avui et destaquem
El més llegit