Continental paralitza l'ERO de Rubí

Els treballadors cancel·len la vaga prevista per al divendres i negociaran les condicions amb la companyia

Treballadors de Continental protesten davant la fàbrica de Rubí | ACN Treballadors de Continental protesten davant la fàbrica de Rubí | ACN

Continental ha paralitzat l'ERO previst per a principis de febrer per a tota la plantilla de la fàbrica de Rubí, 760 persones. La multinacional alemanya de components d'automoció ha cedit davant les "exigències" dels representants de la plantilla després de reunir-se el dijous. Així, companyia i plantilla negociaran les condicions d'extinció dels contractes. Els empleats han cancel·lat la vaga prevista per al divendres i la trobada -en què també van participar representants de la Conselleria de Treball- també ha servit per acordar la creació d'una mesa de negociació. 

A través d'un comunicat, l'empresa ha assegurat que l'objectiu d'aquesta negociació és "reforçar el diàleg i garantir que el procés de reindustrialització de les instal·lacions es desenvolupin en un context de pau social". CCOO afirma que l'empresa s'ha compromès a avançar en dues línies: el pla de reindustrialització i les condicions de sortida per als que es quedin fora d'aquesta estratègia. La primera reunió serà el 3 de febrer. 

Més info: Continental presentarà un ERO per a tota la plantilla de Rubí

El sindicat valora "positivament" que es constitueixi una mesa de negociació, en què la Generalitat funcionarà de mediadora, i espera que Continental "posi interès i faci un esforç per avançar en les negociacions d'aquests dos aspectes per poder resoldre la situació". 

Vendre la planta

La companyia vol vendre la planta de Rubí, en el marc d'una reorganització a nivell mundial. Així, ja negocia amb tres empreses espanyoles el possible traspàs de les instal·lacions, que s'espera en un màxim de sis mesos. Tot i així, estan a l'espera de si el nou propietari vol assumir els 760 llocs de feina actuals. Va ser al desembre quan COntinental va anunciar que considerava "obsoletes" les fàbriques del Vallès. 

La reestructuració global de Continental passa per adaptar-se a les noves tendències del sector automobilístic, com la mobilitat elèctrica, i afectarà més de 5.000 llocs de feina a tot el món fins el 2028. 

Més informació
Continental marxa de Rubí
Continental deixa en l'aire el futur de la planta de Rubí
Avui et destaquem
El més llegit