Continental marxa de Rubí

L'empresa es planteja trobar un comprador per la planta vallesana on hi treballen 760 persones abans de finals de gener

La capçalera de la manifestació de treballadors de Continental a la plaça de l'Ajuntament de Rubí | ACN La capçalera de la manifestació de treballadors de Continental a la plaça de l'Ajuntament de Rubí | ACN

Continental ha comunicat als representants dels treballadors que abandona el negoci de Rubí i es planteja trobar un comprador per la planta vallesana abans de finals de gener, segons han explicat fonts sindicals a l'ACN. Els sindicats han rebut aquesta notícia amb decepció perquè quan, fa un mes, la multinacional va anunciar el procés de reindustrialització de les instal·lacions no es va descartar quedar-se una part del negoci amb un producte nou. D'aquesta manera, el fabricant de pneumàtics i solucions per l'automòbil es fixa un període de dos mesos per a buscar un tercer interessat en les instal·lacions, amb una plantilla de 760 persones. Fonts de l'empresa han remarcat a l'ACN que Continental té un "compromís de diàleg continuat" amb la plantilla i preveu trobar-se diverses vegades amb els treballadors durant les properes setmanes.

Més info: Continental deixa en l'aire el futur de la planta de Rubí

Un cop passats els dos mesos, s'obre un altre període per decidir qui i com es queda l'empresa i negociar les condicions amb els treballadors. En total, calculen que el traspàs de les instal·lacions es faci efectiu en sis mesos. "Les notícies no són bones, hi ha molta incertesa sobre si hi haurà comprador o no, i no sabem amb quines condicions ni garanties pels treballadors", ha explicat a l'ACN el secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Occidental-Catalunya, Josep Rueda, que ha lamentat la "marxa definitiva" de l'empresa de Rubí.

La direcció ha traslladat als treballadors la intenció de treballar per preservar els llocs de treball, ha afegit Rueda. El comitè d'empresa, format per UGT, CCOO i FTC, considera que a partir de finals de gener s'hauran de començar a negociar les condicions de la sortida dels treballadors que no encaixin, per edat o formació, en la futura empresa. I en el cas que no hi hagi comprador, les indemnitzacions per a tota la plantilla.

La fàbrica de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considera una localització "estratègica" per la multinacional, segons els sindicats que aquest dissabte van organitzar a Rubí la primera manifestació per reclamar a l'empresa que garanteixi els llocs de treball. La marxa va comptar amb més de 500 persones. L'operació de reindustrialització anunciada fa un mes fora part d'un procés de reestructuració a escala mundial, que preveu retallar més de 5.000 llocs de treball fins al 2028 per fer front a la transformació del sector cap als models elèctrics.

Més informació
Continental eleva un 15% el benefici fins als 2.700 MEUR
La multinacional alemanya Continental inaugura nova planta a Rubí
Avui et destaquem
El més llegit