Covestro inverteix 5,5 milions d'euros a la planta de Barcelona

La química alemanya crearà 50 llocs de feima amb els actuals projectes d'ampliació de les seves plantes catalanes

Covestro a Tarragona en l'actualitat | Cedida Covestro a Tarragona en l'actualitat | Cedida

La multinacional química alemanya Covestro destinarà 5,5 milions d'euros a ampliar la capacitat de producció de la seva planta de la Zona Franca de Barcelona, i amb les inversions que té actualment en marxa a Catalunya, crearà uns 50 llocs de treball, 10 d'ells a Barcelona i altres 40 a Tarragona. El conseller delegat de Covestro, Markus Steilemann, i el responsable tecnològic de la companyia, Klaus Schäfer, han anunciat aquesta nova inversió a Catalunya, que se suma als 200 milions que s'invertiran a Tarragona i que ja es van anunciar al desembre del 2017.

El director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze, ha precisat que aquests 5,5 milions d'inversió es començaran a executar ja aquest any, encara que el gruixut correspondrà a 2019. Firenze ha explicat que actualment la planta de Barcelona, dedicada a la fabricació de resines i a la producció de recobriments, tractaments de tèxtils i teixits, té una producció d'unes 30.000 tones a l'any, i que, després de l'ampliació de capacitat, la producció creixerà "un 20%".

Més info: Firenze: "No tenir Corredor Mediterrani ens costa temps, milions i competitivitat"

Aquesta inversió de 5,5 milions, que se suma als tres milions que Covestro ja va destinar a la seva fàbrica de Barcelona el 2017, permetran potenciar el negoci de pintures i adhesius de la companyia per proveir la demanda de sectors com la de la construcció, de l'automòbil o la de la fusta. En concret, a la planta de Barcelona s'ampliarà la producció de isocianats bloquejats alifàtics amb base dissolvent o aquosa -un catalitzador especial que s'utilitza, principalment, en el lacat d'automòbils d'alta gamma- i de isocianats de base aquosa, usats per al revestiment en el sector tèxtil.

També s'instal·larà una avançada tecnologia de destil·lació que permetrà desenvolupar nous productes amb base aquosa des de Barcelona. Finalment, gràcies a aquesta inversió, el gener del 2019 la planta de Barcelona comptarà amb una nova línia de producció de isocianats especials.

Actualment, Covestro, l'antiga Bayer MaterialScience, dóna feina a Espanya a unes 380 persones, un centenar de la quals a la fàbrica de Barcelona i la resta en el complex industrial de Tarragona. La contractació d'aquestes 50 noves persones a Catalunya, 40 per a Tarragona i unes 10 per a Barcelona, es durà a terme a partir de 2019, ha explicat Firenze.

Covestro ha compromès 200 milions d'euros en el complex industrial que té en la Canonja per construir una planta de clor i per ampliar les seves capacitats de producció de poliuretans. D'aquests 200 milions d'euros, una gran part s'invertiran a construir la planta de clor, encara que els directius de la multinacional no han concretat el volum d'inversió que requerirà l'esmentada planta.

Malgrat que Covestro es va plantejar el 2017 el tancament de la seva planta de MDI -una primera matèria del poliuretà-, finalment la va ampliar i construirà també l'esmentada nova planta de clor. El conseller delegat de Covestro ha justificat el canvi de criteri de la multinacional pel repunt de la demanda de poliuretans, i ha afegit que Espanya és un mercat "estratègic" per al grup. La planta de clor que Covestro construirà a Tarragona rebaixarà un 25% els seus costos energètics gràcies a una nova tecnologia altament eficient.

Covestro començarà a construir la planta de clor de Tarragona el 2019 perquè estigui en producció ja "a final de 2020", mentre que l'ampliació de la seva planta d'MDI hauria d'estar llesta en el "primer trimestre de 2022", han especificat els directius de la multinacional alemanya.

Tot el clor produït en aquesta nova planta s'usarà per a consum propi del complex de Tarragona. I és que el clor s'usa per fabricar MDI, un precursor per a la fabricació d'espuma rígida, que és un excel·lent material d'aïllament i s'utilitza, per exemple, en edificis i refrigeradors per reduir el consum d'energia.

Avui et destaquem
El més llegit