Covestro inverteix 1.500 milions d'euros en una planta d'MDI als EUA

La capacitat serà de 500 quilotonelades d'MDI a l'any i es preveu que la producció comenci el 2024

Covestro a Baytown, als Estats Units
Covestro a Baytown, als Estats Units

Covestro invertirà 1.500 milions d'euros per construir una nova planta d'MDI -un component que serveix per a la fabricació d'espumes rígides de poliuretà- a gran escala a Baytown, als Estats Units. Es tracta de la inversió més gran que ha fet la companyia en tota la seva història, segons ha informat la companyia en un comunicat.

La capacitat de la nova planta serà de 500 quilotones d'MDI a l'any i es preveu que la producció comenci el 2024, moment en què es tancarà una antiga unitat d'MDI "menys eficient" que té una capacitat de producció de 90 quilotones.

Més info: L’increment de demanda millora els resultats de Covestro

La companyia reforçarà d'aquesta manera la seva posició de lideratge mundial en capacitat industrial. Segons el CEO de Covestro, Markus Steilemann, "la demanda de materials innovadors basats en MDI continuarà creixent en el futur immediat, cosa que, al mateix temps, ofereix unes atractives taxes d'utilització en matèria de capacitat".

Com recorda el comunicat, s'espera que el mercat mundial d'MDI creixi entorn un 5% l'any, superant el PIB mundial en un 2%. Covestro ja té previst doblar la seva capacitat de producció d'aquest material a Brunsbuettel, a Alemanya, i passar de produir 200 tones a fer-ne 400 durant el segon semestre del 2019.

Segons Steilemann, "amb les noves instal·lacions d'MDI a Baytown enfortirem encara més la nostra posició de lideratge mundial en poliuretà, a més de millorar els serveis als nostres clients i crear valor per als accionistes a llarg termini".

Més Informació
Covestro començarà a construir la planta de clor a Tarragona el 2019
Covestro, la startup tarragonina de Bayer
Avui et destaquem
Comentaris