La covid-19 eleva les pèrdues d'eDreams a 70 milions d'euros

L'agència de viatges assegura que té 125 milions d'euros disponibles per destinar a futurs imprevistos

El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dune, en una imatge d'arxiu | ACN El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dune, en una imatge d'arxiu | ACN

L'agència de viatges online eDreams Odigeo va perdre 69,6 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal -d'abril a desembre-, una xifra que contrasta amb el benefici de 29,4 milions registrat al mateix període de l'exercici anterior. Malgrat l'impacte de la pandèmia, la companyia assegura que manté una "sòlida" posició de liquiditat, amb 125 milions d'euros disponibles per destinar a futurs imprevistos. Per al grup, aquesta quantitat és suficient per afrontar "amb seguretat" la situació actual i fins que s'aixequin les restriccions a la mobilitat, segons ha informat aquest dijous a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Durant l'últim exercici, eDreams ha centrat la seva activitat en aspectes "que pot controlar", com ara la renovació del seu model de negoci. En aquest sentit, apunta que la ràtio de diversificació de productes i d'ingressos ha seguit creixent -situant-se en el 89% i el 55%, respectivament- i que el seu servei basat en el model de subscripcions ha incrementat el nombre d'usuaris.

Al tancament del tercer trimestre, vora 758.000 persones estaven subscrites a aquesta plataforma, una xifra que al desembre de l'any passat era de 490.000 usuaris. Per altra banda, i malgrat la pandèmia, les reserves a través de dispositius mòbils van seguir creixent percentualment, i ja representen el 58% de les reserves de vols totals del grup, 13 punts percentuals més respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Més informació
eDreams accentua les pèrdues i espera la vacuna amb candeletes
La covid-19 fa perdre (en part) 40,5 milions d'euros a eDreams
Avui et destaquem
El més llegit