La Cristalmina és catalana i vol fer la volta al món

L'antisèptic, amb protagonisme durant la crisi de la Covid, suposa el 20% de la facturació de la farmacèutica Laboratorios Salvat

Diferents productes de Cristalmina | Cedida Diferents productes de Cristalmina | Cedida

Expliquen des de Laboratorios Salvat que la Cristalmina va ser un dels primers productes llançats per l'empresa i que prompte es va convertir en "la solució per a desinfectar petites ferides i cremades, tant en l'àmbit familiar com en el professional". Recomanat pels especialistes de la salut, ja que la clorhexidina és l'antisèptic de referència tant en Atenció Primària com en l'àmbit hospitalari (de fet, una de les presentacions de la gamma ha estat àmpliament utilitzada amb finalitats antisèptics durant la pandèmia del coronavirus), el producte ja té trenta-cinc anys i amb una salut de ferro ara fa el salt al mercat internacional. 

A finals d''enguany es presentarà la documentació de producte a l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris per a iniciar els tràmits de l'autorització en la resta de paises europeus, que podrien tardar un any. Així en 2022 la companyia preveu que la cristalmina faci el salt internacional i es vengui en països com Alemanya, França, Bèlgica o Itàlia, entre altres. En una segona fase, la intenció és entrar en el mercat asiàtic -on Salvat ja té presència a la Xina, Corea del Sud, Indonèsia, Malàisia, Singapur, Filipines i Vietnam-, Orient Mitjà i en el mercat nord-americà. Per a Alberto Bueno, director general de Salvat, "Cristalmina és un exemple de com l'aposta per la innovació i l'ús de les últimes tecnologies en la producció de fàrmacs aconsegueix que un producte fabricat a Espanya pugui tindre projecció internacional".

Planta a Madrid i canvi a pots de vidre

L'aposta del grup farmacèutic Salvat per reforçar la seva posició en el pla internacional se centra ara en aquest antisèptic a base de clorhexidina, indicat per a evitar infeccions en ferides, cremades i en cordó umbilical, que ja suposa un 20% de la facturació total de la companyia a Espanya. En els últims 7 anys, la marca insígnia de Salvat ha triplicat les seves vendes, passant de facturar 3 milions a 9 milions d'euros, i convertint-se en líder del mercat d'antisèptics a Espanya, venent gairebé 3 milions d'unitats a l'any

Per al seu llançament internacional el laboratori farmacèutic va posar en marxa fa mig any una nova línia robòtica automatitzada en la seva planta de producció Pharmaloop a Alcalá de Henares, que permetrà multiplicar la producció d'unitats de Cristalmina. Si fins ara es produïen 2,5 milions d'unitats a l'any, la nova línia té una capacitat per a produir 15 milions d'unitats, la majoria de la quals es destinaran a l'exportació.

Segons Bueno, “la internacionalització de Cristalmina és una aposta estratègica de la companyia i ha estat possible gràcies a la planta de Pharmaloop, i a la nostra nova línia robòtica que ens ha permès afrontar capacitats de fabricació per a proveir als mercats internacionals”.

La nova línia suposarà també un important canvi en la presentació del producte, ja que està previst substituir els flascons de plàstic per pots de vidre reciclable, reforçant així el compromís del grup amb el medi ambient.

 

Més informació
Berdac, la Nespresso dels medicaments
El medicament més car del món
Avui et destaquem
El més llegit