Criteria acut a l'ampliació de capital de Cellnex

L'empresa aporta 72 milions d'euros per comprar accions de la companyia de telecomunicacions i mantindrà el 6%

Cellnex rep 72 milions d'euros de Criteria per l'ampliació de capital | MEM Cellnex rep 72 milions d'euros de Criteria per l'ampliació de capital | MEM

Criteria ha anunciat aquest dilluns al matí que acut a l'ampliació de capital de Cellnex amb l'aportació de 72 milions d'euros i mantindrà el 6% de les accions de l'empresa, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En total, seran 4.041.664 accions noves. El passat 28 de febrer, companyia d'infraestructures de telecomunicacions va comunicar la seva intenció d'ampliar el capital en 1.200 milions d'euros per finançar "projectes de creixement" a través de 67 milions d'accions ordinàries a un preu de subscripció de 17,89 euros per acció nova. L'ampliació de capital, que es va iniciar l'1 de març i dóna drets preferents als actuals accionistes de Cellnex, equival al 28,9% del capital actual de la companyia, i representarà un 22,4% un cop s'hagi tancat tota l'operació.

Més info: Cellnex, una història d'inversions, ingressos i... números vermells

Cellnex va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 15 milions d'euros, que atribueix als costos de l'ERO a Retevisión i Tradia, de 55 milions d'euros. Els 15 milions d'euros de pèrdues contrasten amb els 26 milions de guanys de l'exercici del 2017. 

Segons els resultats anuals presentats el mes passat, Cellnex va tancar l'any passat amb un 14% més d'ingressos, fins als 901 milions d'euros, i un EBITDA, és a dir, el benefici abans d'interessos, impostos, devaluacions i amortitzacions, de 591 milions, un 18% més que el 2017. Segons Cellnex, el benefici comparable, sense comptar amb l'ERO, seria de 31 milions d'euros.

Més informació
Les prejubilacions escurcen els beneficis de Cellnex
Cellnex amplia capital en 1.200 milions d'euros per expandir-se
Cellnex perd 15 milions d'euros el 2018 pels costos de l'ERO
Avui et destaquem
El més llegit