Cellnex amplia capital en 1.200 milions d'euros per expandir-se

La companyia d'infraestructures de telecomunicacions emetrà 67 milions d'accions a un preu amb un 20% de descompte

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN

Cellnex ampliarà capital en 1.200 milions d'euros per finançar "projectes de creixement". Així ho ha anunciat a través d'un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia d'infraestructures de telecomunicacions emetrà 67 milions d'accions ordinàries a un preu de subscripció de 17,89 euros per acció nova, que suposa un 20% de descompte respecte al preu de cotització de dimecres. L'ampliació de capital, que donarà drets preferents als actuals accionistes de Cellnex, equival al 28,9% del capital actual de la companyia, i representarà un 22,4% un cop s'hagi tancat tota l'operació.

Més info: Cellnex, una història d'inversions, ingressos i... números vermells

Ja s'han compromès a participar en l'ampliació ConnecT, titular del 29,9% del capital de l'empresa, CriteriaCaixa, que té el 6% i els membres del consell d'administració i directius que són titulars d'accions. El període de subscripció preferent per obtenir aquestes noves accions de Cellnex durarà 15 dies a partir de la seva publicació oficial, l'1 de març. 

"Reforçar els recursos propis de la companyia permetrà comptar amb una major fortalesa per finançar el creixement alhora que s'analitzen noves oportunitats", ha assegurat el conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez

Cellnex ha tancat el 2018 amb unes pèrdues de 15 milions d'euros, que atribueix als costos de l'ERO a Retevisión i Tradia, de 55 milions. Els 15 milions de pèrdues contrasten amb els 26 milions de guanys de l'exercici del 2017. 

Més info: Cellnex perd 15 milions d'euros el 2018 pels costos de l'ERO

Segons els resultats anuals presentats la setmana passada, Cellnex ha tancat 'any passat amb un 14% més d'ingressos, fins als 901 milions d'euros, i un Ebitda de 591 milions, un 18% més que al 2017. Segons Cellnex, el benefici comparable, sense comptar amb l'ERO, seria de 31 milions.

Més informació
Cellnex i Intel presenten una tecnologia que adapta la xarxa a les hores punta
Cellnex col·loca 200 milions d'euros en bons fins el 2026
Cellnex equiparà habitatges de lloguer social amb IoT al País Basc
Avui et destaquem
El més llegit