Danone justifica el tancament de la planta de Parets del Vallès per la inactivitat en un 48%

L'auge de la marca blanca és un dels altres arguments que la firma esgrimeix per baixar la persiana a la planta vallesana i traslladar la producció a Aldaia i Bèlgica

La fàbrica de Danone a Parets del Vallès | ACN La fàbrica de Danone a Parets del Vallès | ACN

Danone justifica el tancament de la planta de Parets del Vallès perquè un 48% de l'útil industrial està en desús. Així ho ha detallat el president del comitè d'empresa, Jordi Barragan, després de la reunió mantinguda amb la consultoria que representa la companyia. L'auge de la marca blanca és un dels altres arguments que la firma esgrimeix per baixar la persiana a la planta vallesana i traslladar la producció a Aldaia (País Valencià) i Bèlgica.

Les parts es tornaran a trobar per resoldre dubtes sobre els informes presentats, i no serà fins en les pròximes hores quan s'abordarà el plantejament de futur per als 157 treballadors, tant pel que fa a recol·locacions com a possibles indemnitzacions.

Barragan (comitè d'empresa de Danone): "Han plantejat la baixada de vendes i que hi ha un 48% de l'útil industrial, i no hi estem d'acord perquè es pot portar producte per a fer aquí"

La reunió ha permès als representants de la plantilla accedir als informes que l'empresa utilitza per justificar el tancament de la planta, contra el qual el comitè ha plantejat un contra informe justificant la feina feta en els darrers exercicis. "Han plantejat la baixada de vendes i que hi ha un 48% de l'útil industrial, i no hi estem d'acord perquè es pot portar producte per a fer aquí", ha destacat Barragan.

Més info: Els sindicats titllen de "nefasta" la gestió de Danone pel tancament de la planta de Parets

"Tenim espai i màquines, la solució no és tancar Parets, és donar vida a l'útil industrial i a les dues màquines que tenim aturades", ha afegit. Barragan ha destacat que l'empresa els justifica que les vendes han anat a la baixa i per sota de les expectatives, tot i que la plantilla calculava que havien assolit objectius, motiu pel qual l'aposta de la firma passa en traslladar l'elaboració de làctics a altres plantes del grup. 

Més informació
Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit