Martínez: “ Hem d'abraçar la digitalització per millorar l'experiència en edificació"

El president de Rebuild 2019 assenyala la digitalització com a grans repte que ha d'afrontar el mercat de l'edificació

David Martínez: “Hem d'abraçar la digitalització" David Martínez: “Hem d'abraçar la digitalització"

"La digitalització continua sent una de les assignatures pendents del sector de la construcció i, per tant, un dels desafiaments als quals urgeix donar resposta en un mercat cada vegada més exigent”, així ho assenyala David Martínez, president de Rebuild 2019, l'esdeveniment líder en innovació per al sector de l'edificació. Aquesta afirmació coincideix amb les dades de l'últim Baròmetre sobre Maduresa Digital a Espanya, que adverteixen que el sector de la construcció està un 29% per sota de la mitjana del país. Per aquesta raó, acostar la digitalització al sector es configura com un dels quatre eixos principals que es tractaran en Rebuild 2019 al costat de la industrialització, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Més info: Construcció, estabilitat i moderació

No obstant això, el mateix informe també detecta que el sector està començant a valorar la transformació digital com un assumpte clau dins de les companyies i, fins i tot, atén amb optimisme als beneficis que li aportarà la implantació del Big Data o la Intel·ligència Artificial. En aquest context, el president de Rebuild 2019 insisteix: “ha arribat el moment que afrontem aquest procés de transformació digital tan necessari i Rebuild ve precisament a ajudar a impulsar el sector cap a una major competitivitat”.

En aquest sentit, la nova edició de Rebuild, l'esdeveniment boutique d'innovació en el sector de l'edificació que se celebrarà del 17 al 19 de setembre en el Pavelló 8 de IFEMA (Madrid), contempla en el seu showroom un espai destinat precisament a la Construcció Digital, amb atenció a l'aplicació del BIM, Serveis Cloud, Realitat Virtual o la impressió 3D a l'edificació.

Empreses tecnològiques líders com Prinex, DassaultSystems, Outside Contructor Hub, Rib Programari, Cype, Yesly, Seys, entre altres aportaran novetats importants a la cita amb tot tipus de solucions per a impulsar la digitalització de l'edificació. De fet, tindrà un paper protagonista la metodologia BIM(Building Information Modeling), considerada una de les palanques clau per a impulsar la competitivitat del sector, ja que aportarà millores pel que fa a gestió de costos, qualitat, seguretat, retards, etc. És més, la metodologia BIM s'està traduint en una revolució tecnològica, ja que permet construir d'una manera més eficient i fomenta el treball col·laboratiu.

És més, amb l'objectiu d'oferir una visió global de la innovació en el sector, la nova edició de Rebuild sota el lema Smart Building entrarà en matèria entorn de sis eixos: eficiència energètica, disseny, sostenibilitat, tecnologia, offsite i innovació de materials. A més, al costat del showroom, Rebuild 2019 celebrarà el Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 que, amb quatre auditoris simultanis, reunirà a més de 280 experts internacionals i oferirà una agenda especialitzada de continguts per a cada perfil professional assistent del món de l'edificació.

Així mateix, les previsions d'assistència de l'organització són excel·lents, ja que esperen la presència de més de 9.000 professionals del sector a la recerca de nous socis industrials i les últimes innovacions en materials.

Més informació
La construcció vol (i necessita) abraçar la innovació
La construcció s'apunta a la innovació
La construcció, el sector que es resisteix a Terrassa
Avui et destaquem
El més llegit