El 5G, una oportunitat per a les empreses catalanes

El SC Trade Center organitza un debat amb la col·laboració de 'VIA Empresa' per parlar amb Pere Aragonès, Genís Roca i Anna Grau sobre com afectarà aquesta tecnologia

El 5G ja és una realitat a Barcelona | iStock El 5G ja és una realitat a Barcelona | iStock

Barcelona ja és una ciutat 5G en tota regla, després que Vodafone hagi desplegat la xarxa 5G a 15 ciutats de l'Estat espanyol, entre elles, la capital catalana. A més, el Govern ja va anunciar durant el Mobile World Congress que preveu invertir 56 milions d'euros en quatre anys per desplegar tota la xarxa 5G, el 20% dels 280 milions d'euros que aportaran tant actors del sector privat com la Comissió Europea per a la seva posada en marxa. De fet, durant el congrés del mòbil ja es va realitzar la primera intervenció quirúrgica teleassistida amb aquesta tecnologia i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el Mobile World Capital ja treballen per desplegar el primer polígon industrial amb 5G.

Més info: Barcelona, entre les primeres ciutats de l'Estat amb 5G

Però, com afectarà tot això a l'economia catalana i quines oportunitats obre a les empreses la xarxa 5G? El SC Trade Center organitza un debat sobre l'horitzó 5G, que pretén abordar les possibilitats que comportarà la implantació d'aquesta nova tecnologia. Amb la col·laboració de VIA Empresa, s'abordaran qüestions com els avantatges que ens oferirà el 5G, les possibilitats que brinda a les empreses catalanes o si, realment, estem preparats per afrontar aquest repte i quins deures han de fer les diferents companyies per adaptar-s'hi.

Ho farà conversant amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el fundador i president de RocaSalvatella, Genís Roca, i Anna Grau, Smart Business Senior Consultant a Doxa Innova & Smart i cofundadora i presidenta de Young IT Girls. Serà el proper dijous 20 de juny a les 18 hores al SC Trade Center (Avinguda de les Corts Catalanes, 5-7 de Sant Cugat del Vallès).

Més informació
El Cruïlla es connecta al 5G
Doctor Google, dades i 5G, el petroli del segle XXI
Eduard Martín: "El 5G donarà servei a la Internet de tot"
Avui et destaquem
El més llegit