El 'Demo Day' de les startups TIC

BStartup de Banc Sabadell ha realitzat un total de 65 inversions en startups en set anys

Les startups invertides per BStartup de Banc Sabadell participen al 'Demo Day' | Cedida Les startups invertides per BStartup de Banc Sabadell participen al 'Demo Day' | Cedida

BStartup de Banc Sabadell celebra el Demo Day de les startups TIC invertides per BStartup el 2020. Aquestes són les startups que han presentat el seu projecte:

  • Aplanet: Solució de software as a service (saas) per a organitzacions que permet gestionar i reportar tota l'activitat al voltant de la responsabilitat social corporativa (RSC) i la sostenibilitat de forma àgil i precisa i en una única plataforma.
  • Frogged: Programari enfocat als departaments de customer success que aconsegueix atreure i retenir els usuaris de diferents plataformes, eliminant l'abandonament (churn rate).
  • Incapto Coffee: Ecommerce que ofereix una innovadora proposta de negoci a través de la venda d'una cafetera automática i d'un sistema de subscripció de cafè en gra.
  • Qbeast: Spin-off del Barcelona Supercomputing Center, realitza anàlisis de big data amb apalancament de dades, fet que implica extreure el màxim coneixement de les dades accedint només a una mínima quantitat d'información sense processar, reduint així el temps i el cost de les anàlisis.
  • Kymatio: Plataforma saas de ciberseguretat que prioritza l'avaluació i conscienciació dels empleats de les companyies per respondre a les amenaces.
  • Proppos: Intelligent Self-Checkout per a hostaleria, capaç de detectar productes i preu mitjançant intel·ligència artificial i cobrar automàticament per agilitzar cues.

En els set anys de BStartup de Banc Sabadell, s'han realitzat un total de 65 inversions en startups, de les quals 54 (el 83%) segueixen a la cartera de BStartup.

Aquestes empreses emergents han aconseguit els 116 milions d'euros en rondes posteriors a la inversió inicial de BStartup. I de les 54 startups que segueixen en la cartera de BStartup, de forma conjunta estan ocupant més de 1.150 persones a tot el món. BStartup de Banc Sabadell ha mantingut l'activitat durant el 2020, malgrat la pandèmia, i ha pogut seguir invertint amb normalitat, s'han signat 11 inversions noves (en total, 1,1 milió d'euros d'inversió el 2020), i s'han fet tres exits.

En les inversions realitzades el 2020, es noten els sectors que han estat impulsats per la crisi sanitària: ciberseguretat, marques digitals natives, sistemes de pagament avançats, tractament de dades... Pel que fa als serveis bancaris per a startups, aquesta activitat ha estat més intensa que mai amb la crisi. El banc es va bolcar des d'un principi per ajudar financerament els seus clients i el volum de préstecs es va incrementar respecte al 2019.

A més, BStartup ha seguit posant el focus en l'especialització en startups i cada vegada són més les persones al banc dedicades exclusivament a treballar amb startups: entre Barcelona, Madrid i València en aquests moments són 11 els gestors bancaris que porten exclusivament startups a les seves carteres. A la resta de ciutats hi ha també oficines i gestors especialitzats.

Més informació
L'iFest, la plataforma d'apoderament i talent dels joves emprenedors
7 anys de BStartup, el servei pioner de la banca en suport a les startups
Avui et destaquem
El més llegit