Desconvocada la vaga en els controls de seguretat del Prat

Els sindicats retiren les protestes perquè la reclamació de cobrar el plus que reben els treballadors en altres aeroports ja està judicializada

Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta

Els encarregats dels controls de seguretat del Prat desconvoquen la vaga per a aquest estiu. El comitè de Trablisa, encarregada dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat-Barcelona, ha desconvocat la vaga indefinida que havia de començar el proper 12 de juliol per evitar incórrer en una il·legalitat, ja que el motiu de la protesta està judicialitzat.

L'aturada ha estat desconvocada després que hagi tingut lloc una reunió de mediació amb el departament de Treball de la Generalitat i se'ls hagi advertit del risc de cometre una il·legalitat.

Més info: La seguretat del Prat torna a la vaga aquest estiu

La principal raó que va dur a la convocatòria de la vaga indefinida va ser la reclamació d'un plus de productivitat que la companyia paga a vigilants d'altres aeroports, un punt que ha estat ja portat davant la justícia i està pendent de resolució.

El comitè, integrat per Alternativasindical i els sindicats STS, SPS, USO i PROU, exigeix que els 500 vigilants dels controls que treballen en l'aeroport del Prat percebin un plus d'uns 200 euros, una xifra superior al que cobren els seus companys d'empresa de l'aeroport de Palma.

A més del plus, els vigilants reclamen a la direcció de l'empresa que es duguin a terme les revisions mèdiques a les quals es van comprometre quan la firma es va fer amb l'adjudicació del servei fa ara un any.

Avui et destaquem
El més llegit