La seguretat del Prat torna a la vaga aquest estiu

Els treballadors convoquen aturs a partir del 12 de juliol per aconseguir millores laborals i salarials i més personal en l'aeroport

La vaga d'El Prat, més a prop La vaga d'El Prat, més a prop

Els vigilants de seguretat de l'aeroport de Barcelona-El Prat convoquen una nova vaga indefinida aquest estiu a partir del 12 de juliol. Els treballadors reclamen millores laborals i salarials mitjançant un plus de productivitat de 200 euros, segons ha informat aquest dimecres el sindicat Alternativa Sindical. A més, reclamen més personal en l'aeroport per oferir un bon servei, fer els descansos corresponents i més formació.

Més info: Vaga de vigilants dels controls de seguretat del Prat pel MWC

Aquesta és la segona vaga convocada aquest any, després que durant el MWC els vigilants de seguretat estesin a punt de realitzar aturs. Els treballadors denunciaven que havien retrocedit en condicions laborals respecte a les quals tenien en 2017, quan eren empleats de l'empresa Eulen. De fet, Trablisa és l'empresa adjudicatària del servei des de juny de 2018, un any després que es produïssin també llargues cues en l'aeroport de Barcelona per una vaga de la seguretat contra les condicions laborals imposades per Eulen.

D'aquesta forma, els vigilants de seguretat porten queixant-se de les condicions laborals des de l'any 2016, quan Eulen es va fer càrrec del servei. I és que, malgrat les vagues ja realitzades i al canvi d'empresa gestora, els treballadors segueixen sense veure una resposta a les seves demandes.

Més informació
Els controladors de seguretat del Prat amplien la vaga al 100% de la jornada
Els vigilants de seguretat del Prat desconvoquen la vaga pel MWC
El dijous més difícil de l’Aeroport del Prat
Avui et destaquem
El més llegit