DHL Express obrirà el seu nou hub internacional de transport urgent al Prat durant el 2025

La companyia ha invertit 80 milions d'euros i situa Barcelona com a ubicació clau en el transport internacional de paqueteria urgent

DHL Express obrirà el seu nou hub internacional a Barcelona | Cedida DHL Express obrirà el seu nou hub internacional a Barcelona | Cedida

DHL Express espera poder iniciar ben aviat les obres del seu nou hub internacional, planejat a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, i per al qual destinarà una inversió de 80 milions d'euros. La signatura del contracte de concessió es va tancar el juliol del 2022 i DHL Express ha obtingut la llicència d'obra el mes d'abril passat.

La companyia espera que el nou hub internacional estigui operatiu durant el primer trimestre del 2025 per continuar donant suport al creixement del negoci de les empreses catalanes, en particular per als seus enviaments urgents tant d'importació com d'exportació.

El nou hub internacional comptarà amb una superfície de 28.500 m2 de parcel·la on es construiran 10.000 m2 de nau. DHL Express també disposarà d'una entreplanta operativa de 7.500 m2 i de 3.500 m2 d'oficines. Així mateix, l'obra inclou la inclusió de dues noves cintes, una automatitzada per a paqueteria amb capacitat per classificar 10.000 peces per hora, i una altra per a flyers amb capacitat per a 7.500 peces a l'hora. La capacitat total de processament del nou hub superarà les 20.000 peces per hora. El nou hub disposarà a més de 4 fingers per donar servei a més de 120 furgonetes de repartiment.

Actualment, DHL Express Espanya compta amb 3 hubs operatius situats a Madrid, Barcelona i Vitòria, que operen com a nuclis de connexió amb la xarxa internacional de la companyia. A aquests se sumen 6 gateways -connexions nacionals-, a Alacant, Palma de Mallorca, Santiago de Compostel·la, Sevilla, València i Canàries. Així mateix, la companyia disposa de 16 avions propis que fan 46 vols diaris i cobreixen 17 rutes comercials.

Més informació
La patronal de Seur, MRV i DHL denuncia Correus pel CityPaq
Xavier Berneda: “No hi ha tanta furgoneta per a tant paquet online”
Avui et destaquem
El més llegit