La Drogueria Rovira, Premi Nacional de Comerç

El Govern també atorga un reconeixement pòstum a Joan Bayén, propietari del bar Pinotxo i "l'ànima" de la Boqueria

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el propietari de la Drogueria Rovira, Ramon Segarra i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | ACN El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el propietari de la Drogueria Rovira, Ramon Segarra i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | ACN

La Drogueria Rovira de Barcelona ha rebut aquest dijous el Premi Nacional de Comerç de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El guardó ha destacat "l'especialització, el servei al client, l'acompanyament i la perseverança" del negoci, que enguany regenta la quarta generació de la família. En el seu discurs, l'actual propietari de l'establiment, Ramon Segarra, ha demanat "complicitat" per tal de mantenir els comerços emblemàtics i centenaris i ha assegurat que "són un exemple de gestió, sacrifici i treball continuat".

El Govern també ha atorgat un reconeixement pòstum a Joan Bayén, el propietari del bar Pinotxo i "l'ànima" de la Boqueria, i ha distingit fins a 28 negocis d'arreu del país amb més d'un segle d'activitat. "No és només fer una feina, és realment tenir una vocació. És un ofici, una voluntat de perseverança i continuïtat en moments que a vegades són realment difícils i complexos", Aragonès, durant l'entrega dels premis, celebrada a l'Auditori del Palau de la Generalitat.

Segarra ha demanat "complicitat" per tal de mantenir els comerços emblemàtics i centenaris

Aragonès ha assegurat que els negocis centenaris representen la "resiliència" i la "cultura de l'esforç" i, més enllà del seu valor econòmic, ha remarcat el "valor social i cultural". "Generen cohesió i vida als pobles i ciutats", ha sentenciat el president de la Generalitat. Al seu torn, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que els guardons són un premi a la "perseverança" i ha detallat que el comerç català compta amb uns 80.000 establiments que representen 500.000 llocs de feina. "L'impacte econòmic és evidentíssim", ha indicat.  

El reconeixement a més de 150 anys

A banda del Premi Nacional de Comerç, que rep 6.000 euros; entre els negocis que han rebut el premi aquest dijous també hi ha hagut el bar Mariposa Negra de Barcelona, reconegut com el més innovador; i Suela-Ràpid de Mollerussa, distingit com el més sostenible. Vic Comerç ha estat premiada com la millor iniciativa per l'actuació Vic Shopping Magazine (VSM) i el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni ha estat guardonat per la celebració del seu 85è aniversari.

Pel que fa als Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris, la 32a edició dels guardons ha concedit 21 reconeixements a comerços que han arribat al segle d’història, i set reconeixements més a botigues que han superat els 150 anys.

Més informació
El restaurant 7 Portes i el Mercat del Carmel, entre els guanyadors del Premi Comerç de Barcelona
Amics del Passeig de Gràcia, Premi Nacional de Comerç
Avui et destaquem
El més llegit