Ebro preveu fabricar 50.000 unitats a l'antiga fàbrica de Nissan

La marca, que ja disposa de comandes de cinc països europeus, té com a objectiu assolir la xifra el 2027

Vista de la planta de Nissan a la Zona Franca | ACN Vista de la planta de Nissan a la Zona Franca | ACN

Ebro renaixerà aquest any de la mà de quatre marques –Btech, Jaton Racing, Api Brothers i Nexus Projectes– amb una nova pick up elèctrica que es fabricarà a l'antiga planta de Nissan a la Zona Franca i que servirà per donar feina als treballadors que van quedar-se a l'atur quan la japonesa va tancar.

Serà el 2024 quan començarà la producció d'aquest nou model, que s'ha presentat al Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona aquest dijous. L'objectiu de la marca és arribar a les 50.000 unitats produïdes el 2027 de tots els seus models, entre els quals també hi haurà una furgoneta d'última milla. Segons ha confirmat el conseller delegat d'Ebro, Pedro Calef, abans de començar la producció la marca ja té comandes a cinc països a Europa.

Hi ha 1.200 extreballadors de Nissan que estan pendents que tornin a activar-se les contractacions

La marca Ebro forma part d'un conjunt d'empreses que va guanyar el concurs per reindustrialitzar la fàbrica de Nissan, el hub d'electromobilitat. En total, hi ha uns 1.200 d'extreballadors de Nissan que estan pendents que tornin a activar-se les contractacions. Calef ha enviat un missatge de confiança als empleats que esperen tornar a treballar: "Els sindicats han col·laborat molt i el projecte ha de sortir bé. Els hem de transmetre confiança que recuperaran el lloc de treball el més aviat possible". 

Més info: El procés de reindustrialització de l’antiga planta de Nissan culmina amb èxit

Més informació
Formalitzat l'acord pels terrenys de Nissan
El Consorci de la Zona Franca adjudica formalment els terreny de Nissan a Goodman
La taula de Nissan ajorna l'adjudicació dels terrenys
Avui et destaquem
El més llegit