Eines de País vol acabar amb una Cambra de Terrassa “controlada” per les elits

La candidatura impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana es presenta com la defensora de les petites i mitjanes empreses i els autònoms

Natàlia Cugueró i Eduard Gràcia | VIA Empresa Natàlia Cugueró i Eduard Gràcia | VIA Empresa

“Ens presentem per canviar la història. Fa 137 anys que manen unes elits”. És la declaració d'intencions de Natàlia Cugueró, candidata a la presidència de la Cambra de Terrassa per Eines de País, durant un acte a Sant Cugat organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana i que ha posat de relleu la identitat independentista del projecte.

Va ser l'ANC qui va impulsar Eines de País fa quatre anys. Ara aspiren a aconseguir el control de la Cambra de Terrassa, davant de l'actual president, Ramon Talamàs, que es presenta a les eleccions amb La Teva Cambra. Eines de País ja es va presentar fa quatre anys i actualment té 13 de les 45 cadires del ple.

“L'Assemblea dona suport a aquesta candidatura no només perquè és independentista. Sinó perquè la defensa dels petits i mitjans empresaris és el model de país que volem, que defensa els interessos de tothom, no només de les elits”, ha resumit l'economista Eduard Gràcia, membre d'Economistes per la Independència.

Una cambra per les pimes

Natàlia Cugueró ha centrat bona part del seu discurs en defensar la importància que la Cambra de Terrassa defensi les petites i mitjanes empreses: “La Cambra està al servei de les empreses de les demarcacions i si són pimes, ha d'estar al servei de les pimes. No al servei dels lobies”.

A més, ha criticat el tancament de la delegació de la Cambra de Terrassa a Sant Cugat per part de l'actual junta i ha assenyalat una voluntat de “recentralització” a Terrassa: “Nosaltres farem just el contrari”.

Cugueró: “Volem renovar la institució, que ha defensat els interessos de quatre grans empreses i les grans patronals”

“Si el cens està representat per pimes, no té cap sentit que el ple hi predominin les empreses més grans, que hi van per treure més aviat beneficis personals”, ha insistit Cugueró, que ha afegit: “Volem renovar la institució, que ha defensat els interessos de quatre grans empreses i les grans patronals”.

Per això, Eduard Gràcia ha fet una crida a tots aquests petits empresaris: “Molta gent no s'adona de la importància que té votar a la Cambra de Terrassa, que està per defensar petits i mitjans empresaris. El petit necessita molt més la Cambra que els grans, per tots els serveis que ofereix”.

“Un Bartomeu”

Cugueró també ha carregat contra l'actual junta, presidida per Ramon Talamàs, que aspira a repetir el càrrec amb La Teva Cambra, per “fer un Bartomeu” i deixar un forat econòmic a l'entitat, segons ha denunciat. Així, l'ha acusat de governar amb “ocurrències” com la remodelació de la seu de l'entitat empresarial sense cap pla de negoci o de retorn d'una inversió d'1,6 milions d'euros. “La Cambra és molt presidencialista, el president té molt poder i es absurd”, ha lamentat Cugueró, apostant per una presa de decisions amb més gent implicada.

Així, Eines de País aspira a fer el sorpasso a la candidatura La Teva Cambra i aconseguir la presidència, com ja va passar fa quatre anys a la Cambra de Barcelona. Les eleccions a la Cambra de Terrassa són del 15 al 19 de setembre de manera telemàtica i, el 20 de setembre, de manera presencial.

Avui et destaquem
El més llegit