El 2018 portarà més llocs de treball

Prop del 40% de les empreses contractarà nous treballadors el pròxim any, especialment comercials, informàtics i professionals d'atenció al client

Es preveu que l'ocupació creixi un 2,3% el 2018 Es preveu que l'ocupació creixi un 2,3% el 2018

El 43% de les empreses contractarà a més empleats en 2018 i de cara als propers dos anys. Els perfils de comercial i vendes, informàtica i internet i atenció al client seran els més demandats per les empreses, segons es desprèn de l'Informe Infoempleo Adecco 2016.

A més, gairebé la meitat dels enquestats (46,2%) creu que la creació d'ocupació a Espanya en els propers dos anys serà positiva i es crearan més llocs de treball, enfront d'un 9% que pensa que es destruiran més ocupacions.

El 2016 les ofertes d'ocupació van créixer gairebé un 11% a Espanya, xifra amb la qual s'encadenen quatre exercicis consecutius d'augments. De fet, des de 2013 el volum d'ofertes de treball publicades a Espanya ha registrat una pujada de 34 punts percentuals. Aquest fet, segons Infoempleo i Adecco, posa en relleu que la recuperació en termes d'oferta d'ocupació sembla consolidada.

Serveis, on hi ha més noves ofertes

L'hostaleria i el turisme s'han consolidat com les activitats capdavanteres en generació d'ofertes d'ocupació a Espanya en l'últim any, ja que han concentrat el 7,3% del total de llocs de treball generats.

En general, en el sector serveis es van registrar sis de cada 10 ofertes d'ocupació generades en 2016, encara que el nombre total ha descendit en 11 punts respecte a les creades en 2015. A més, l'activitat comercial és la que recull el major volum d'ofertes d'ocupació que es donen a Espanya. De fet, representa un 40,6% del total.

Per regions, la Comunitat de Madrid s'ha mantingut al capdavant en la generació d'oferta d'ocupació a Espanya, ja que ha acaparat el 26% de l'oferta total registrada al país. La segueixen Catalunya (22,4%) i País Basc, que ha augmentat la seva oferta fins al 12,15% del total. Andalusia (9,30%), malgrat que es manté en la quarta posició del rànquing, ha reduït en un punt percentual el nombre d'ofertes registrades a la regió en comparació de 2015.

Un sou mitjà de 22.525 euros

Durant l'any passat, la retribució directa mitjana oferta en les noves contractacions es va situar en els 22.525 euros bruts anuals. Segons el càrrec, el sou va ascendir a 47.783 euros a l'any per als nous contractes en la categoria de direcció, a 31.176 euros per a comandaments intermedis, 23.706 euros per a tècnics i 17.797 euros per a la categoria d'empleats. Entre les companyies enquestades, fins a un 51% afirma que ha congelat els salaris dels empleats en l'últim any.

D'altra banda, l'estudi posa l'accent que les empreses tenen "serioses dificultats" per cobrir determinades vacants d'ocupació en 2016. Les àrees més afectades per aquesta escassetat de talent han estat la comercial, tecnologia i producció.

La majoria dels empleats enquestats ha assegurat que no se sent valorat en el seu actual treball i més d'un 60% reconeix estar en la cerca activa d'una altra ocupació. Un 70,35% dels autònoms assegura que deixaria el seu negoci per una ocupació per compte d'altri si tingués l'ocasió.

La mobilitat està deixant de ser un problema per als espanyols, ja que gairebé un 70% estaria disposat a canviar de residència per motius laborals dins d'Espanya, encara que solament quatre de cada deu estarien disposats a canviar de país.

Més informació
El nombre de treballadors tecnològics creix un 5%
Reinventa la teva carrera en 100 dies
13 pecats capitals en una entrevista de feina
Avui et destaquem
El més llegit