El RACC desenvolupa un servei per compartir cotxe

La prova pilot arrenca aquest mes de juny amb treballadors del parc empresarial EsadeCreapolis

Una de les seus del RACC Una de les seus del RACC

El RACC ha posat en marxa una prova pilot a Sant Cugat del Vallès per fomentar que usuaris que fan trajectes similars per anar o tornar de la feina comparteixin vehicle. El servei funciona a través d’una aplicació que posa en contacte aquells usuaris que realitzen rutes semblants i en els mateixos horaris, optimitzant vehicles i places disponibles. A través de l’app, els usuaris creen un perfil amb informació dels trajectes que fan i es posen d’acord entre ells per realitzar el viatge.

La prova pilot s'ha posat en marxa aquest mes de juny amb persones que treballen en diverses empreses del parc empresarial EsadeCreapolis, i amb el professorat i els alumnes d'Esade Business School. Aquesta prova pilot servirà per valorar el potencial del servei i fer millores abans d'una eventual expansió.

D’acord amb estudis i anàlisis recents, el RACC ha advertit que hi ha un interès creixent entre la ciutadania de l’àrea metropolitana per optimitzar la seva mobilitat i explorar nous serveis, ja que unes 200.000 persones pateixen retencions de trànsit diàriament en els accessos metropolitans de Barcelona. Segons aquest mateix estudi, un 22% d'ells viatgen en autobús i el 78% restant en el seu propi vehicle, però l'ocupació mitjana d'aquests cotxes és d'1,2 persones.

Més informació
El 55% dels ciutadans de l'àrea metropolitana està interessat a compartir cotxe
52.000 hores perdudes a la carretera
El Racc i Torrot s'uneixen per promoure la mobilitat elèctrica
Avui et destaquem
El més llegit