El Sabadell planteja "canvis de domicili" arran l'1 d'octubre

Guardiola assenyala que la sortida de l'Estat espanyol no suposaria cap gran canvi per a la companyia i que no s'està fent diferenciació entre entitats

Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell
Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha afirmat en relació a una hipotètica sortida de Catalunya de l'Estat espanyol i el seu efecte en el sector financer i empresarial que s'està assistint a la preparació de "plans de contingència", però no percep que s'estiguin produint "moviments de forma efectiva".

El directiu, que ha participat aquest dimecres a Bilbao en el Fòrum Lideratge Empresarial, ha dit comprendre que la situació actual a Catalunya "provoca nervis i molta preocupació" i, per aquest motiu, els agents econòmics potser "puguin preparar-se per a aquesta situació", però "com encara no sabem què passarà, costa veure que hi hagi encara una presa de decisions". 

Per a Guardiola, en el cas que en el referèndum de l'1-O guanyi el sí a la independència, des del seu punt de vista, "s'està parlant de canvis de domicili". Aquests canvis de domicili serien simplement "nominals" i no suposarien "moure la gent perquè hi ha unes inversions fetes i un entorn que ha propiciat que s'hagin fet aquestes inversions", ha puntualitzat.

En relació amb els efectes i conseqüències que podria implicar a les entitats financeres catalanes una hipotètica sortida, el directiu del Sabadell ha recordat que "estan dins del sistema tan regulades com qualsevol i no existeix en aquest sentit cap element diferencial".

Tampoc creu, ha prosseguit, que "el mercat estigui fent una diferenciació entre entitats catalanes i no catalanes perquè aquesta diferenciació no existeix. Ni des del punt de vista regulatori ni des del punt de vista jurídic, no hi ha cap element per pensar que es puguin diferenciar".

Preguntat per com afectaria als bancs que operen en la comunitat autònoma el deute del 110% del PIB que té la comunitat autònoma catalana, ha afirmat que resulta "absurd fer aquest tipus d'hipòtesi perquè qualsevol negoci s'adaptaria a qualsevol situació que es produís. Entre el deute d'una comunitat autònoma i qualsevol agent econòmic és molt difícil establir una correlació" ha finalitzat.

 

 

 

Més informació
Banc Sabadell tanca la venda de la seva filial minorista als EUA
Seat "s'adaptarà" a la independència de Catalunya
La Catalunya independent "debilitaria l'economia espanyola"
Avui et destaquem
Comentaris