Els empleats d'Inditex reivindiquen que els beneficis "repercuteixin en tota la plantilla"

CCOO convoca mobilitzacions divendres davant la botiga de Zara de passeig de Gràcia per protestar per la "falta d'avenços en les negociacions"

CCOO ha convocat una mobilització divendres a les 12 h davant la botiga de Zara del passeig de Gràcia | ACN CCOO ha convocat una mobilització divendres a les 12 h davant la botiga de Zara del passeig de Gràcia | ACN

Els empleats d'Inditex estan cridats a manifestar-se per reivindicar que els beneficis rècord del gegant de la moda "repercuteixin en tota la plantilla". CCOO, el sindicat majoritari, ha convocat una mobilització divendres a les dotze del migdia davant la botiga de Zara del passeig de Gràcia de Barcelona per protestar per la "falta d'avenços en les negociacions" obertes per millorar les condicions laborals.

CCOO ha convocat una mobilització divendres a les 12 h davant la botiga de Zara del passeig de Gràcia

Aquesta manca de resultats ha coincidit amb la presentació de resultats del grup fundat per Amancio Ortega, que ha guanyat 5.381 milions el 2023 (+30%), unes xifres rècord que arriben al segon any de Marta Ortega al capdavant de l'empresa, i que es traduiran amb una elevació del dividend del 28%, és a dir, cada acció arribarà al valor d'1,54 euros. "CCOO entén que això ha de revertir en la plantilla que és qui ho ha fet possible", insisteix el sindicat.

Més info: Beneficis rècord a Inditex: 5.381 milions, un 30,3% més

En aquest context, el conseller delegat d'Inditex, Óscar García Maceiras, que enguany va cobrar 10,3 milions d'euros entre salari i beneficis, destaca que "l'exercici d'Inditex el 2023 ha estat excel·lent. Els nostres equips han sabut aprofitar les oportunitats per continuar creixent de manera rendible". "Estem invertint per impulsar el creixement futur i continuar oferint una remuneració atractiva als accionistes", afegeix.

Més vacances i salut laboral

En concret, reclamen més dies de vacances, millorar les condicions de les prejubilacions i dels plans de pensions; així com una prima de vinculació que reconegui l'experiència; un plus d'antiguitat i un sistema d'incentius. En concret, exigeixen que la compensació extra de dependenta sigui igual a totes les cadenes del grup, que aplega marques com Zara, Bershka o Pull&Bear. També reclamen reduir la càrrega de treball per a millorar la salut laboral. Un altre dels punts que posen sobre la taula és pactar un la d'igualtat que inclogui la gestió de la feina dels caps de setmana i de les reduccions de jornada.

Més informació
Inditex dispara un 54% els beneficis
Inditex acorda amb els sindicats uns salaris fixos mínims d'entre 18.000 i 24.500 euros
Inditex incrementa un 24% els guanys
Avui et destaquem
El més llegit