Les empreses podran demanar ajuts per a 30 vehicles elèctrics

Les subvencions de la Generalitat també abasten la instal·lació de punts de recàrrega

Seat creu que el cotxe elèctric serà el vehicle del futur Seat creu que el cotxe elèctric serà el vehicle del futur

Les empreses establertes a Catalunya podran demanar ajuts per a l'adquisició de fins a 30 vehicles elèctrics dins del programa d'impuls de la mobilitat sostenible que promou el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l'Institut Català d'Energia. El programa està dotat amb prop de 7,3 milions d'euros i inclou subvencions tant per a la compra de vehicles, adreçades a empreses i a particulars, com per a la instal·lació de punts de recàrrega. L'objectiu, indica el Govern, és avançar en la descarbonització del sector del transport, que a Catalunya "és el principal consumidor d'energia final", i s'alinea amb l'anunci d'emergència climàtica declarada per l'executiu la setmana passada.

Més info: El vehicle connectat ja factura a tota velocitat

L'adquisició se subvencionarà amb fins a 15.000 euros en funció de la tipologia del vehicle, una línia d'ajuts dotada amb 3.29 milions d'euros. En el cas dels turismes i les furgonetes lleugeres, per optar a l'ajut serà obligatori el desballestament d'un vehicle de més de 10 o 7 anys respectivament, que hagi estat a nom del sol·licitant els darrers 12 mesos, amb la ITV passada a 16 de febrer i l'impost de tracció mecànica abonat el 2018.

Pel que fa a la implantació d'infraestructura de recàrrega, se subvencionarà tant la domèstica, com la convencional com la semiràpida i ràpida. I les subvencions seran tant per a particulars com per a empreses i administracions. Aquesta línia comptarà amb una dotació de 3,14 milions d'euros. Els ajuts cobriran fins al 40% de la despesa en equips de recàrrega i obra civil associada –incloent-hi permisos, enginyeria i senyalització-, amb un màxim de 100.000 euros per beneficiari.

Bicis elèctriques

També se subvencionarà la implantació de sistemes de préstec de bicicletes elèctriques. És una línia orientada a administracions, empreses i institucions que comptarà amb una dotació de 370.000 euros. L'ajut cobreix fins a un 30% de la despesa en projecte, obra civil, ancoratges i bases, les bicicletes i el programari de gestió, amb un màxim de 100.000 euros per sol·licitud.

Finalment, els ajuts cobreixen la implantació de mesures contingudes en plans de transport a la feina d'empreses. Aquesta línia té com a finalitat contribuir a aplicar mesures que formen part de plans de transport al centre de treball o en plans de desplaçament d'empresa, i comptarà amb una dotació de 510.000 euros.

Més informació
L'Automobile obre portes amb el cotxe elèctric com a protagonista
El circuit de Castellolí serà un laboratori de vehicles connectats
El primer vehicle 100% elèctric de Seat té 420 quilòmetres d'autonomia
Avui et destaquem
El més llegit