Relleu al 22@Network amb plans d'expansió

Enric Urreta lidera una nova etapa de creixement del districte innovador a tota l'àrea metropolitana

22@ és el districte innovador de Barcelona. | iStock 22@ és el districte innovador de Barcelona. | iStock

Relleu i nova visió estratègica al 22@Network. El soci director de CINC (Centre Internacional de Negocis de Catalunya), Enric Urreta, és el nou president del 22@Network acompanyat per un 50% de nous membres a la junta directiva, dins la qual s'hi troben representants empresarials de Cuatrecasas, Altran, UPF, Telefónica, Centre Tecnològic Leitat, Bosch i T-Systems.

D'aquesta forma, Urreta substitueix a Xavier Monzó (Grupo ICA) al capdavant de l'associació empresarial responsable del Districte 22@ i amb més de 190 associats. "El llistó és molt alt, la Network durant els darrers anys ha representat la innovació urbana i econòmica de la ciutat i ara el repte és que el districte innovador generi sinergies amb tots els agents i econòmics del territori per reconstruir la nostra capacitat productiva", ha assegurat Urreta.

Enric Urreta és el nou president de 22@Network

Enric Urreta és el nou president de 22@Network.

Segons expliquen fonts de VIA Empresa, el nou mandat del 22@Network vol impulsar el creixement del districte com a "motor industrial, logístic, tecnològic i innovador de Barcelona" alhora que vol erigir-se com un dels grans pilars de la reconstrucció empresarial i recuperació econòmica posterior a la crisi sanitària de la covid-19. Així s'ha posat de manifest en l'assemblea anual que l'entitat ha celebrat aquest dimarts i que ha coincidit amb la renovació de la junta directiva on només s'hi ha presentat una candidatura única. 

Urreta: "El 22@ ha de superar les fronteres del Besòs i irradiar sinergies i creixement a tota l'àrea metropolitana"

Segons el nou president del 22@Network, "aquest sector avui més que mai ha de ser útil per a les pimes, per al comerç, per a la indústria tradicional, per als joves i per aquells que avui estan patint la crisi econòmica". "Ja no som futur, som el present i des del present volem contribuir a garantir una Barcelona prospera i competitiva a nivell global que segueixi capdavantera en innovació i investigació", ha manifestat Urreta. 

Els grans compromisos de la nova junta és vetllar pel pacte per a "un 22@ més inclusiu i sostenible" de la mà d'un nou plantejament urbanístic que ja està redactant el govern municipal encapçalat per Ada Colau, passant així d'un projecte en construcció a la consolidació d'un districte que sigui "espai de generació de riquesa i llocs de treball de qualitat". 

La nova junta directiva també vol "desbordar els límits geogràfics de Barcelona irradiant el 22@ a tot el territori". Urreta ha defensat que "la innovació i la tecnologia seran també la columna vertebral de la nostra economia i garantia de riquesa i ocupació en el segle XXI, i per això el 22@ ha de superar les fronteres del Besòs i irradiar sinèrgies i creixement a tota l'àrea metropolitana". 

Així doncs, es tracta de trencar la barrera de la innovació capital per donar pas a la innovació metropolitana i territorial. 

Més informació
Nou centre d'alt rendiment per emprenedors al 22@
Suspensió temporal de llicències de construcció al 22@
Avui et destaquem
El més llegit