Prop de 3.000 treballadors s'adhereixen a l'ERO de Caixabank

Del total de baixes voluntàries, 1.890 seran efectives, tot i que l'entitat podria acceptar la sortida de més empleats però sense superar els 2.023

Una de les noves oficines de Caixabank | ACN Una de les noves oficines de Caixabank | ACN

El període per adherir-se a l'ERO de Caixabank ha finalitzat aquest dimarts amb més voluntaris que la xifra de 2.023 treballadors, acordada amb els sindicats el passat 8 de maig. En total, han estat 2.971 empleats els qui han demanat acollir-se a l'expedient de regulació d'ocupació, segons fonts de l'entitat. A partir d'ara, les sol·licituds d'adhesió seran ateses en funció de l'establert en l'acord i amb una quota d'excedents per província i per ordre de prelació. Amb tot, de les sol·licituds rebudes, 1.890 seran efectives en haver arribat al límit provincial, tot i que Caixabank estudiarà la possibilitat d'atendre algunes adhesions més fins arribar als 2.023 treballadors, però en cap cas superarà aquesta xifra.

Més info: ERO a la gran empresa, el preludi d’una nova crisi?

Inicialment, la direcció de l'entitat va plantejar la necessitat de prescindir de 2.157 treballadors en el marc del Pla Estratègic de l'entitat, que preveu el tancament de 800 oficines fins el 2021 en el marc d'un procés de transformació de la relació amb el client. L'entitat vol accelerar la transformació digital i aposta per un model d'oficina store, que vol augmentar fins a les 600 en tres anys, tal com preveu, entre d'altres, el Pla d'Estratègic de Caixabank presentat l'any passat.

La direcció de Caixabank va concretar fa un mes i mig, durant la presentació dels resultats del 2018 a València, que el març de 2019 hi havia 377 oficines store fetes o en execució amb una mitjana de dotze treballadors per oficina. A banda, mantindrà la xarxa rural d'oficines amb 1.100 establiments.

Més informació
Caixabank i els sindicats arriben a un acord per l'ERO
Caixabank valorarà un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO
La Junta General de CaixaBank, acorralada per l’ERO
Avui et destaquem
El més llegit