Caixabank valorarà un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO

La direcció del grup financer també aclareix als sindicats que retirarà les extincions forçoses si s'arriba a un acord en la resta de mesures

 Caixabank valora un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO Caixabank valora un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO

La direcció de CaixaBank ha accedit a valorar un increment de les compensacions en les sortides per l'Expedient de Regulador d'Ocupació (ERO) que executarà en el marc del seu nou Pla Estratègic 2019-2021, segons han informat els sindicats. Durant la cinquena reunió formal de la taula negociadora de l'ERO, la Plataforma Unió Sindical ha ressaltat que les mesures d'extinció eren "extremadament insuficients", per la qual cosa "difícilment" es produirien adhesions voluntàries si no es modificaven a l'alça. En concret, exigeix pujar les indemnitzacions i que les mobilitats es fitin de forma objectiva, amb compensacions i garanties suficients. A més, ha indicat que la mobilitat ha de ser generada únicament per les extincions, i no per la reclassificació o integració d'oficines.

Més info: CaixaBank espera assolir una rendibilitat del 12% el 2021

Davant aquestes peticions, la direcció aclareix la seva disposició a valorar la petició de la plataforma per elevar les indemnitzacions en les sortides i recorda que retirarà les extincions forçoses si s'arriba a un acord en la resta de mesures. Així, els sindicats han comunicat que la direcció "ha passat d'entendre la mobilitat com una mesura d'àmbit general en si mateixa a una mesura puntual i està disposada a negociar garanties". La direcció de CaixaBank també ha demanat a la representació dels treballadors del banc que faci una proposta general a totes les mesures presentades per l'entitat. Aquest document serà lliurat en la reunió que se celebrarà aquest dijous.

L'ERO s'emmarca en el nou Pla Estratègic 2019-2021 del banc, que preveu reduir el 18% de la xarxa d'oficines que, com a conseqüència, afectarà 2.157 persones. Fins ara, la proposta d'indemnització per a les extincions consisteix en 40 dies per any treballat amb un mínim de 18 mensualitats i un màxim de 24 per als empleats menors de 53 anys.

Així mateix, els treballadors que superin aquesta edat poden acollir-se a una extinció de contracte amb una indemnització del salari regulador del 50% fins als 60 anys per als nascuts en 1964, del 51% fins als 61 anys per als nascuts en 1963, del 53% fins als 62 anys per als nascuts en 1962 i del 53% fins als 63 anys per als nascuts abans.

Més informació
Treure diners per la cara
CaixaBank distribueix un dividend de 0,08 euros
Gortázar: "No té sentit penalitzar a unes entitats per haver complert una norma"
Avui et destaquem
El més llegit