Caixabank i els sindicats arriben a un acord per l'ERO

Les propostes inclouen l'eliminació de la tarda dels dimarts o la millora d'indemnitzacions

 Caixabank valora un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO Caixabank valora un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO

La direcció de CaixaBank ha accedit a integrar algunes de les mesures proposades pels sindicats en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), com l'eliminació de la tarda dels dimarts o la millora d'indemnitzacions, cosa que els ha permès, després de quatre mesos de negociacions, arribar a un acord amb els sindicats. Així ho han indicat fonts sindicals després de la vuitena reunió formal de la taula negociadora de l'ERO que escometrà l'entitat en el marc del seu Pla Estratègic 2019-2021.

Més info: La Junta General de CaixaBank, acorralada per l’ERO

En concret, els nous moviments de l'empresa passen per les extincions del col·lectiu A amb una cobertura del 57% en pagament fraccionat i del 55% en pagament únic; del col·lectiu B del 55% o 57% en sis anualitats i el col·lectiu C en 45 dies per any, mínim 18 mesos i 24 com a màxim.

Respecte a les oficines Store i InTouch, de les primeres afectarà a 800 centres encara que amb limitacions com, per exemple, un màxim del 70% a escala provincial i acceptant a treballadors amb horari general, mentre que de les segones manté el límit de 2.000 oficines però acceptant el desenvolupament d'un canal d'incidències. Una altra proposta de la plataforma ha estat l'ampliació del nombre de gestors comercials, que es concedirà a canvi d'eliminar la figura del sotsdirector en oficines de tres empleats o menys en àmbit rural, encara que de moment no concreta el nombre.

Els nous acords aconseguits també comprenen acordar la retribució flexible i l'estudi de les desvinculacions incentivades voluntàries als territoris no afectats per l'ERO, així com l'eliminació de l'obertura de les oficines els dimarts a la tarda malgrat mantenir l'horari d'atenció al públic fins a les 14.45 hores.

Més informació
Caixabank valorarà un augment de les indemnitzacions en les sortides de l'ERO
CCOO denuncia que el sou de Gortázar multiplica per 174 el salari més baix de Caixabank
Caixabank prepara un ERO que pot afectar més de 2.000 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit