Caixabank prepara un ERO que pot afectar més de 2.000 treballadors

L'entitat emmarca la modificació de la seva plantilla en el pla estratègic 2019-2021, que preveu tancar 821 oficines urbanes

Caixabank vol potenciar les oficines 'store' | ACN Caixabank vol potenciar les oficines 'store' | ACN

El tancament de centenars d'oficines de Caixabank pot arribar a afectar més de 2.000 treballadors ja que la direcció de l'entitat contempla la possibilitat d'aplicar un ERO per reduir la plantilla en funció de les seves necessitats. Durant la presentació del pla estratègic 2019-2021, Caixabank ja va anunciar que tenien previst tancar en els propers tres anys unes 821 oficines urbanes, xifra que representa un 18% del total.

Més info: CaixaBank espera assolir una rendibilitat del 12% el 2021

L'entitat ja ha comunicat als sindicats la seva intenció de tirar endavant amb l'ERO, però, segons ha informat CCOO en un comunicat, els han convocat a una primera reunió per al proper 10 de gener, on hi seran tots els representants sindicals.

L'objectiu del pla és potenciar el model d'oficina store, centrada en l'assessorament i amb un horari allargat. Actualment hi ha 285 store a l'estat espanyol i la intenció és tenir-ne més de 600 a finals del 2021. D'altra banda, l'entitat té previst augmentar la rendibilitat fins al 12% (actualment és del 9,4%) i continuar destinant a dividends més del 50% del benefici.

Més informació
Un total de 122 treballadors s'adhereixen al pla de sortides voluntàries de CaixaBank
CaixaBank s'estrena al Canadà
Avui et destaquem
El més llegit