Esteve rebaixa de 103 a 85 els afectats per l'ERO

Prop de la meitat dels acomiadaments del conjunt de l'Estat es faran a la central de la companyia a la Zona Franca

Els laboratoris d'Esteve | Esteve Els laboratoris d'Esteve | Esteve

La farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors han arribat a un principi d'acord per rebaixar de 103 a 85 els afectats al conjunt de l'Estat espanyol per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la companyia a l'octubre. Segons ha informat CCOO en un comunicat, el preacord serà sotmès a votació en assemblees de treballadors arreu de l'Estat. La reducció del nombre d'acomiadats -17 persones menys- serà principalment a l'àrea comercial de la farmacèutica, ja que es fa a canvi de la reducció de l'incentiu variable dels comercials d'Esteve per al 2019 i 2020.

Més info: Esteve anuncia un ERO que afecta 103 treballadors de tot l'Estat

Fonts de CCOO d'Indústria, sindicat majoritari als centres afectats, calculen que prop de la meitat dels afectats per l'ERO treballen a Catalunya. Concretament, a la seu central de la companyia a la Zona Franca, on Esteve hi té la seu central amb les àrees d'investigació i comercial.

L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres del Penedès, Martorelles i Celrà. Les mateixes fonts sindicals expliquen que preveuen signar l'acord definitiu el 12 de desembre, quan se sabrà del cert a quins centres de la farmacèutica arreu de l'Estat tindrà més afectació l'ERO.

Indemnitzacions

D'altra banda, el preacord també contempla que els acomiadaments tinguin una indemnització equivalent a un acomiadament improcedent, amb un màxim de 210.000 euros i un mínim de 13.000. Per a les persones de més de 55 anys s'amplia als 250.000 euros.

En cas que aquesta quantitat no arribi al 80% del seu salari net, es complementarà la indemnització. A banda, faran un conveni especial amb la Seguretat Social per als majors de 63 anys amb antiguitat superior als 15 anys.

La companyia va justificar a l'octubre els acomiadaments per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i "adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat". Actualment, Esteve ocupa 1.290 persones. 

Més informació
Esteve canvia de president
Esteve es muda a la Zona Franca
Avui et destaquem
El més llegit