L'ERO de Lacoste serà més suau del que es preveia

El nombre d'afectats s'ha reduït entre vuit i 10 persones i es preveuen prejubilacions i indemnitzacions de 40 dies per any treballat

L'acord s'ha negociat entre la direcció de l'empresa i els sindicats | iStock L'acord s'ha negociat entre la direcció de l'empresa i els sindicats | iStock

Els treballadors de Lacoste i la direcció de l'empresa han arribat a un acord per minimitzar l'impacte de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va presentar la companyia per als empleats del magatzem de Barberà del Vallès –que es tancarà perquè es trasllada a França-, de les oficines centrals de Badalona i d'una botiga, al carrer Balcells de Barcelona.

Més info: Lacoste passa la tisora: vol acomiadar el 74% dels treballadors a Catalunya

Segons fonts sindicals, després de les negociacions, s'ha aconseguit reduir l'afectació en entre vuit i 10 treballadors –principalment de Badalona i algun empleat de l'establiment de l'outlet, que també tanca i podria ser destinat a la nova botiga del Triangle o les ja existents del Passeig de Gràcia o a la Roca del Vallès-. Pel que fa als treballadors afectats per l'expedient, es preveuen prejubilacions i indemnitzacions de 40 dies per any treballat.

L'acord s'ha negociat entre la direcció de l'empresa i els sindicats CCOO, UGT i CGT i també preveu l'acompanyament de les persones afectades majors de 55 anys amb un pla de rendes en funció de l'edat, mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, fins als 61, 62 i 63 anys.

Així mateix, s'ha acordat que per a les persones de menys de 55 anys, les indemnitzacions assoleixin els 40 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats que, segons ressalten els sindicats, està per sobre la legislació vigent. A més, una empresa ajudarà els treballadors afectats a reincorporar-se al mercat laboral. 

Fora de l'ERO

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat inicialment per la direcció afectava un centenar d'empleats de la firma, cosa que suposa un més d'un 40% de la plantilla de la demarcació de Barcelona.

En concret, la mesura ha implicat el tancament del magatzem de Barberà del Vallès, on hi ha 58 empleats i que tots ells han quedat afectats, de la botiga Outlet de Barcelona, on hi treballen set persones, i les oficines de Badalona, amb 35 afectats. D'aquestes dos darrers punts, entre vuit i 10 treballadors són els que finalment quedaran fora de l'expedient i podran conservar la feina després de l'acord.

Lacoste va adquirir l'empresa Basi, que comercialitzava la firma Lacoste des de 1962, el gener passat. Al maig la companyia va canviar de nom i va passar a dir-se Lacoste Iberica SAU, mantenint la seva raó social i dades empresarials. A tot l'Estat l'empresa té 436 treballadors dels quals 225 corresponien a la demarcació de Barcelona.

Més informació
Els Basi venen a Lacoste el seu negoci a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit