Telefónica proposa un ERO voluntari de fins a 5.000 treballadors

La proposta es basa en el pla de suspensió individual d'ocupació que la companyia aplica des del 2016 i que inclou el pagament als treballadors de més de 53 anys

El president de Telefónica José María Álvarez Pallete | Europa Press El president de Telefónica José María Álvarez Pallete | Europa Press

El consell d'administració de Telefónica estudia un nou pla d'ajustament d'ocupació de caràcter voluntari que podria afectar fins a 5.000 treballadors, la cinquena part dels 25.000 amb què compta a Espanya, segons han informat a Europa Press en fonts de la negociació. Una vegada obtingui el vistiplau del màxim òrgan de govern, la companyia traslladarà aquesta iniciativa als sindicats en les negociacions del conveni col·lectiu.

La proposta es basaria en el pla de suspensió individual d'ocupació que la companyia aplica des del 2016 i que inclou el pagament als treballadors que han complert 53 anys i que acumulen una determinada antiguitat del 68% de la retribució bruta fins a la jubilació. Telefónica assumeix el cost de la Seguretat Social i l'assegurança mèdica, entre altres prestacions. Aquest pla ha suposat la sortida de la companyia de 6.300 empleats en poc més de dos anys i mig.

A més d'aquesta proposta d'ajustament laboral, està previst que el consell d'administració analitzi l'evolució de l'acció a l'agost, les últimes novetats del Brexit i la situació a l'Amèrica Llatina, especialment a l'Argentina. El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha avançat així en dues setmanes la propera reunió del consell que la companyia tenia previst celebrar a finals de setembre. Habitualment sol reunir-se l'últim dimecres de cada mes, excepte a l'agost.

Més informació
Telefónica guanya un 2,8% més en el primer semestre del 2019
Telefónica guanya un 10,6% més malgrat la reducció d'ingressos
Telefónica posa a la venda la històrica seu de Barcelona per 110 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit