Esteve guanya 14 MEUR amb marcat accent internacional

La farmacèutica ingressa un 21% més que l'anterior exercici, fins als 550 milions d'euros

Els laboratoris Esteve | Cedida Els laboratoris Esteve | Cedida

La farmacèutica catalana Esteve va disparar els seus ingressos nets fins als 550 milions d'euros el 2021, un 21% més en termes interanuals. L'acceleració de la facturació va contribuir a assolir un resultat net de 14 milions d'euros al tancament de l'any fiscal, a finals del mes de maig. El creixement de muntants es pot observar, de fet, en totes les magnituds de la companyia.

Segons ha informat la multinacional del sector salut, el 67% dels ingressos rebuts durant l'any fiscal 2021 van ser procedents del mercat internacional, amb més d'un 60% facturat amb vendes de producte propi, "en línia amb l'estratègia de l'empresa". La seva activitat fora de les fronteres de l'Estat l'ha portat a la integració de les filials d'Alemanya, França i el Regne Unit, a més de l'entrada al mercat portuguès.

La companyia ha destacat especialment l'entrada al mercat hospitalari, un sector en auge que ja concentra una cinquena part –més del 20%– de les vendes de la indústria farmacèutica. Esteve ha penetrat a la competència dins els centres de salut especialment amb medicaments especialitzats, que han aportat als seus bons resultats d'enguany.

L'evolució del negoci i els ingressos s'ha pogut observar més enllà de les vendes hospitalàries, amb increments "notables" en tots els negocis del grup. Així, l'Ebitda ajustat d'esteve arriba aquest exercici fiscal als 87 milions d'euros, un creixement del 77% en termes interanuals. Quant a les despeses no recurrents, principalment les dedicades a reorganització de fusions i adquisicions, van ascendir als 28 MEUR, amb un deute net d'uns 16 milions d'euros.

Més informació
Esteve compra una nova planta a Lliçà de Vall
Esteve i Leitat s'uneixen en un centre d'innovació
Avui et destaquem
El més llegit