Esteve i Leitat s'uneixen en un centre d'innovació

La farmacèutica i el centre tecnològic creen el WeLab al Parc Científic de Barcelona per reforçar l'estratègia d'innovació

Staffan Schüberg, CEO d'Esteve, i Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat, signen l'acord | Cedida Staffan Schüberg, CEO d'Esteve, i Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat, signen l'acord | Cedida

La farmacèutica Esteve i el centre tecnològic Leitat han signat un acord pel qual creen WeLab, un centre d'innovació compartit. Les instal·lacions se situen al Parc Científic de Barcelona, on fins ara s'ubicava Esteve. La idea d'aquesta aliança és llançar un nou model d'R+D en biomedicina i farmàcia. Mentre Esteve aportarà el seu equip de professionals per al descobriment de noves entitats moleculars, Leitat oferirà a la farmacèutica les tecnologies més avançades en biomedicina mitjançant la seva xarxa. 

Això sí, els drets d'Esteve sobre les molècules ja patentades no s'inclouen en l'acord. WeLab obrirà les portes el dia 1 d'agost i serà la farmacèutica qui en presidirà la comissió estratègica. Per aconseguir posicionar-se com a centre d'innovació en l'àmbit internacional, es convidarà a empreses i institucions diverses a participar en la iniciativa. 

L'objectiu és crear-hi una bioincubadora, una acceleradora i un centre d'excel·lència pioner en la recerca farmacèutica a l'Estat espanyol. El vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, ha destacat que "per al grup serà un impuls que permetrà crear un nou actor internacional en recerca de fàrmacs en un moment en el qual tothom entén la importància d’aquesta activitat". Segons Staffan Schüberg, CEO d’Esteve, "aquesta associació, canalitzada a través de WeLab, posa les bases per a una col·laboració a llarg termini i és un pas endavant en el nostre viatge estratègic d’esdevenir un grup farmacèutic internacional especialitzat i innovador".

Segons la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, “aquest acord suposa un gran pas endavant per enfortir l’R+D en l’àmbit de la industria farmacèutica i la biomedicina a Catalunya, una col·laboració entre una empresa i un centre tecnològic que són de primer nivell i que ara, junts, posicionaran encara més l’ecosistema català d’aquest sector al món".

Més informació
La Zona Franca tindrà la primera incubadora catalana d’empreses d’impressió 3D
Esteve compra l'alemanya Riemser per especialitzar-se més
Towa Pharmaceutical compra a Esteve la divisió de genèrics per 320 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit