Eurecat estrena seu al 22@

Quim Torra inaugura el nou edifici i fa una aposta per polítiques d’innovació per millorar l’economia

Inauguració de la nova seu de l'Eurecat | EP Inauguració de la nova seu de l'Eurecat | EP

El centre tecnològic Eurecat ha estrenat aquest dijous una nova seu al districte d’innovació del 22@ de Barcelona. A l’acte d’inauguració han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president d’Eurecat, Xavier Torra.

Durant l'inauguració de la nova seu, l'Eurecat ha aprofitat per destacar que preveu facturar 51 milions d'euros aquest any, una xifra que suposa 18 milions d'euros més que el total dels ingressos del centre l'any 2015. A més, estima que augmentarà en un 89% els seus clients durant aquest any. El nou centre, que ocupa 3.455 metres quadrats, sorgeix com a resposta a l'augment en el número d'investigadors i d'activitats a l'Eurecat. 

L'aposta de Torra per polítiques d'innovació

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha compromès, durant l'acte, a apostar i "incrementar els esforços" en polítiques d'innovació perquè l'economia catalana mostri solidesa i continuï amb les bones xifres que ostenta. “Catalunya serà innovadora o no serà", ha dit el president de la Generalitat, i ha assegurat que, de la mateixa manera que les polítiques socials han de ser un pilar per un país nou, les polítiques digitals han de tenir una gran importància.

Torra també ha defensat que les xifres de l'economia catalana són bones i ha animat a seguir treballant perquè mostri solidesa amb centres com l’Eurecat, que ha qualificat de vital: "En aquesta línia, aquest país necessita un punt d'orgull empresarial. Catalunya comença a ser un actor al món de la innovació".

El president de la Generalitat ha valorat el sistema universitari català i els centres d'investigació, i ha recordat que Catalunya té un 1,5% de la població de la UE i rep el 2,6% dels fons Horitzó 2020, un programa europeu que finança projectes d'investigació i innovació de diverses àrees a escala comunitària.

Barcelona, cinquena ciutat europea d’empreses tecnològiques

Torra també ha destacat el potencial de Barcelona com a cinquena ciutat europea en empreses tecnològiques i única amb dues escoles de negocis (Iese i Esade) en el top 10 mundial: "La reputació de Barcelona es troba entre les capitals europees", ha assegurat.

Així mateix, ha enarborat la llibertat, la cultura i el talent com els elements essencials per avançar com a societat i ha reafirmat el seu compromís a ajudar l'empresariat català i potenciar-ne la internacionalització: "És un dels punts crucials per aspirar al país que volem".

Més informació
L'Eurecat es muda al 22@
L'Eurecat presenta les seves novetats a la Barcelona Industry Week
Leitat no s'adherirà al centre tecnològic Eurecat
Avui et destaquem
El més llegit