Les empresàries valencianes premien l'excel·lència esportiva

EVAP atorga la XI edició dels seus guardons a l'expilot Patricia Campos, la triatleta Marisol Casado, la doctora Carlota de Dios i la investigadora Deborah Burks

La presidenta d'EVAP, en la gala de l'edició de 2017 | EVAP La presidenta d'EVAP, en la gala de l'edició de 2017 | EVAP

Marisol Casado va guanyar el primer triatló organitzat en Espanya, allà pel 1984. Va ser la primera dona a fer-ho. Ara, com a presidenta de la Unió Internacional de Triatló, coordina les nombroses curses que es fan per tot el territori. També Patricia Campos és esportista: expilot militar i entrenadora de futbol als Estats Units. A més, treballa al departament de finances de la Universitat de Hawaii. Totes dues són dones destacades, amb gestes curioses en les seues vides professionals, que ara veuran reconeguda la seua tasca amb el premi EVAP a la Professionalitat i a la Diversitat, respectivament.

Com elles, EVAP, l'associació de dones empresàries i professionals de València, des celebra aquest dijous la XI edició dels seus guardons a l'Hotel Les Arenes de la capital valenciana, amb els quals volen reconèixer el talent d'altres dues dones professionals dels seus àmbits. I és que el premi Integritat anirà a mans de Deborah Burks, directora del centre d'Investigació Príncep Felip de València, i el premi Associada a la doctora i especialista en comunicació corporativa Carlota de Dios, fundadora de l'empresa Carlota de Dios y Asociados.

Com expliquen des d'EVAP, des del mes de maig d'aquest any, les associades d'EVAP han pogut proposar qualsevol dona de tota Espanya (excloent aquelles dones que tinguin a veure amb el món polític) que consideren mereixedores de rebre els seus premis. "Les dones són premiades perquè veiem que encaixen en cadascun dels nostres valors: Diversitat, Integritat i Professionalitat", explica Cristina Argente, la seua coordinadora general. 

Argente: "Les dones són premiades perquè veiem que encaixen en cadascun dels nostres valors: Diversitat, Integritat i Professionalitat" 

Una vegada rebudes totes les propostes, en el mes de juny un jurat extern de diferents sectors valencians, entre el que hi han participat el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, o la vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València (UV), M. Dolores Real. D'altra banda, el premi Associada EVAP es fa en una única ronda on són les mateixes associades les que voten a quina companya consideren mereixedora del reconeixement.

L'entitat formada per dones va ser creada el 2002 i aquest mes ha rebut el Mèrit Empresarial i Social de la Generalitat Valenciana amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre, guardó que va recollir la seua presidenta, Eva García.

Més informació
CaixaBank anuncia les 14 empresàries que optaran als IWEC Awards 2018
La presidenta del grup Sorigué, entre les millors empresàries líders del món
Neix l'Associació d'Empresàries i Directives de Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit