Empreses que integren dones vulnerables

L'associació d'empresàries valencianes EVAP lliura els premis DonaiDona a les firmes Bierwinkel, Apuntadas, Naranjas Ecológicas del Barranquet i Vaya Tela Leticia

Foto de família dels premis DonaiDona | @evap_bpw Foto de família dels premis DonaiDona | @evap_bpw

"Lorena Torres està ací perquè entén el client, per la seua professionalitat", explica la Horeca Manager de Bierwinkel, empresa sòcia de Novaterra. Apuntadas és proveïdora de Martinelli i Max Mara, entre altres. Griselda Duarte havia estat deu anys a l'atur i ara treballa, amb la col·laboració de l'Obra Social de la Caixa, en aquesta empresa de confecció on s'empodera i creix com a persona. Són només dos exemples de les dones que han trobat un camí laboral en companyies que han apostat per inserir-les i per això aquest dijous tant Bierwinkel com Apuntadas han estat premiades amb el guardó DonaiDona que lliura l'associació d'empresàries i professionals valencianes EVAP.

L'acte de lliurament de guardons s'ha celebrat aquest dijous a l'auditori del Jardí Botànic de València. Amb l'actriu Rossy de Palma com a padrina, l'entitat de dones valencianes ha premiat també la firma de Carcaixent Naranjas Ecológicas del Barranquet i Vaya Tela Leticia, ambdues per inserir dones en situació de vulnerabilitat a les seues empreses. "A EVAP creiem que podem fer de la Responsabilitat Social l'eix estratègic de la nostra empresa, és el que ens va portar a crear els premis DonaiDona fa cinc anys", ha explicat Eva Blasco, presidenta d'EVAP. "Cada vegada serem més empreses amb forta impremta de la sostenibilitat", ha afegit.

Blasco: "Creiem que podem fer de la Responsabilitat Social l'eix estratègic de la nostra empresa"

El responsable de Naranjas Ecológicas del Barranquet ha recollit el seu guardó defensant la seua aposta per les dones. Però no ha estat l'únic. "En Bierwinkel hi ha paritat i igualtat. A la mateixa ocupació, mateix salari. A més, els nostres treballadors procedeixen de més de 14 països diferents. Aprofundir més en la RSE ens va arribar fa cinc anys, però la solidaritat i l'empatia s'ha d'expandir en les empreses", ha destacat Anabel Navas, directora general de Bierwinkel, empresa guardonada. Navas també ha expressat el seu desig que aquests premis no es donen molts anys més perquè seran resultat d'una millor situació. Una altra de les premiades és Apuntadas, empresa amb seu a Alacant. "Aquests projectes es fan amb molts àngels. La part social és molt important en la nostra empresa", ha destacat Rosa Escandell, la seua responsable. "És veritat que les empreses han de ser rendibles i socialment responsables. Jo ja fa més de trenta anys que sabia que el sistema no anava a suportar el que està passant amb la moda, però som nosaltres els que tenim la força per fer un consum responsable", ha defensat. 

Per la seua part, Leticia Galera, de Vaya Tela Leticia i sòcia d'EVAP, ha estat la quarta premiada. Amb referències a les artesanes del Senegal, on cusen les teles d'aquesta firma, Galera ha defensat, molt emocionada, que el més important és que "les dones s'ajuden les unes a les altres". Sororitat, un concepte que ha recordat l'actriu Rossy de Palma, qui ha acompanyat a les premiades en l'escenari mentre recollien el seu premi.

Galera: "El més important és que les dones s'ajuden les unes a les altres"

Per últim, la consellera de Justícia valenciana, Gabriela Bravo, ha tancat l'acte amb un discurs en què ha assegurat que "cada dia som més i més sonores" en el camí que les dones, i també els homes, recorren per la igualtat. Bravo, aprofitant l'escenari del Botànic en què es va negociar el Govern valencià de coalició -fa ara més de quatre anys-, ha recordat que l'objectiu del Govern valencià és acabar amb la xacra de la violència de gènere. "És important que en la lluita per la igualtat, les que dones heu tingut la sort d'arribar als llocs de direcció, recordeu que no ens hem de comportar com a homes".

Més informació
Els graus universitaris amb més cotització, dones i inserció laboral
L'Obra Social La Caixa millorarà la inserció de 3.700 persones vulnerables a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit