L'Obra Social La Caixa millorarà la inserció de 3.700 persones vulnerables a Catalunya

L'entitat destunarà enguany un total de quatre milions d'euros en ajudes a 164 organitzacions socials

Una treballadora en un forn de la cadena Lidl Una treballadora en un forn de la cadena Lidl

L'Obra Social la Caixa ha concedit ajudes a 36 projectes d'iniciatives socials d'inserció sociolaboral a Catalunya que beneficiaran 3.723 persones en situació de vulnerabilitat social, per un valor de 920.700 euros, ha explicat l'entitat en un comunicat aquest divendres.

Aquesta convocatòria se centra a promoure itineraris personalitzats d'acompanyament en el procés d'inserció i adaptació al lloc de treball, i comptarà amb 28 projectes a Barcelona, quatre a Lleida, dos a Girona i dos a Tarragona.

Entre els projectes seleccionats hi figuren iniciatives com el projecte Empodera't per a dones en situació de risc socioeconòmic i psicosocial al Baix Llobregat, l'acció de Projecte Home Catalunya amb persones amb addiccions i el suport a persones amb dificultat d'inserció de Creu Roja Alt Maresme, entre d'altres.

També hi ha iniciatives adreçades als joves, com una de la Fundació Trinijove per a persones amb problemes de salut mental, en un Centre Especial de Treball (CET) de la capital catalana, i una altra de la Fundació Projecte i Vida d'atenció a menors en situació d'exclusió social i a les seves famílies a Vic.

A Girona, han estat seleccionades la Fundació Privada Mas Xirgu i l'Obra Social Comunitària de Bellvitge; a Lleida rebran ajudes Cartaes Tàrrega Empresa Inserció, Associació Prosec, Creu Roja La Noguera i Talma, i a Tarragona ho faran Acció Càrites Diocesana Tarragona i Acció Laboral.

En el conjunt del 2017, l'Obra Social La Caixa destinarà quatre milions d'euros a 164 entitats socials que promouen programes d'inserció laboral, i arribarà als 19,8 milions d'euros al programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials en diferents àrees, més enllà de la inserció.

Més informació
Espanya abandona l'R+D
'Cap nen sense bigoti' recull 1,2 milions de litres de llet
La Caixa impulsa l’envelliment actiu
Avui et destaquem
El més llegit